Cele mai citite
 


În China a murit un copil cu două capete
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă cu două capete, în vârstă de cinci luni, a murit luni în China. Medicii consideră că ea a trăit mult, dat fiind handicapul ei, anunţă joi presa oficială chineză, citată de 20minutes.ch.
Bebeluşul s-a născut pe 5 mai, prin cezariană, în provincia Sichuan (sud-vest), părinţii ei fiind ţărani. A supravieţuit cinci luni, un record pentru copiii născuţi cu asemenea malformaţie, foarte rară, arată cotidianul Global Times.

Copilul avea două braţe, două picioare şi două capete distincte, fiind în realitate format din 'gemene fuzionate'. Medicii au exclus posibilitatea separării lor, cum se întâmplă adesea cu gemenii siamezi. 'Aveau în comun inima şi plămânii care n-ar fi putut face unei intervenţii chirurgicale', a explicat un doctor citat de cotidian.

Naşterea gemenilor siamezi este un fenomen rar care se explică printr-o anomalie de dezvoltare embrionară sau o complicaţie a sarcinilor gemelare. În ţările dezvoltate, copiii siamezi sunt rari, ei fiind depistaţi din timp prin ecografii pe care femeile le fac regulat în timpul sarcinii. În aceste cazuri, li se propune în general întreruperea sarcinii. Bebeluşii sunt de cele mai multe ori uniţi în zona toracelui.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.
SUA: O fetiţă s-a născut de două ori, după ce a supravieţuit unui intervenţii medicale rare Lynlee, o fetiţă din statul american Texas, arată ca orice copil normal de vârsta ei, însă ea s-a născut "de două ori", o dată în martie şi a doua oară în iunie, după ce a supravieţuit unei intervenţii medicale de îndepărtare a unei tumori rare, informează Xinhua.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
DOCUMENTAR In Memoriam: Profesorul Alexandru Pesamosca, ''îngerul copiilor'' - 85 de ani de la naştere Medicul chirurg Alexandru Pesamosca s-a născut la 14 martie 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene.
China: Surori siameze separate cu succes într-o operaţie care a folosit tehnologia 3 D Două surori siameze în vârstă de trei luni, care se născuseră unite prin ţesuturi moi în zona şoldurilor şi aveau comun finalul intestinului gros, au fost separate cu succes de medici chinezi, care au apelat şi la tehnologia de imprimare 3 D, informează China Daily.