Cele mai citite
 


Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul unităţii sanitare şi a serviciului de ambulanţă, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) dr. Raed Arafat, referitor la cazul sportivului american decedat recent.
Ministerul Sănătăţii a aprobat, miercuri, sancţiunile contravenţionale /amenzi/ propuse în cazul îngrijirilor acordate pacientului american Chauncey Hardy la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat a spus că la ora când pacientul a fost dus la UPU, unitatea nu era aglomerată şi s-a constatat lipsa aplicării unor investigaţii şi a monitorizării de către medicul de gardă.
Dr. Raed Arafat a mai spus că nu este nimic de reproşat Serviciului de ambulanţă, solicitarea a fost la ora 4:15 prin apel 112, la ora 4:22 pacientul era în UPU. Între orele 4:22 - 8:55, când pacientul a plecat de la UPU Giurgiu spre Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti /în jur de 60 km/, au fost constatate aceste deficienţe. Luând în considerare deficienţele de la nivelul instituţiilor implicate în acest caz, prin neasigurarea accesului la investigaţii clinice complete şi lipsa monitorizării activităţii care se desfăşoară în cadrul unităţii de primiri urgenţe a unităţii sanitare şi al Serviciului de ambulanţă de către conducerea acestor unităţi, a fost aprobată aplicarea sancţiunilor contravenţionale.
''Cazul celor doi medici va intra în atenţia Colegiului Medicilor, iar în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul Bagdasar-Arseni, aceasta va face obiectul unui alt raport care va fi finalizat în perioada următoare. Aşteptăm raportul de autopsie care durează cam două săptămâni'', a precizat secretarul de stat.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.