Cele mai citite
 


Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' (cardiolog martor la proces)
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' dacă ar fi primit îngrijiri adecvate, a afirmat un medic cardiolog la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, care se desfăşoară la Los Angeles. Apărarea a anunţat că a abandonat teza autoingerării de propofol, anestezicul care a provocat moartea cântăreţului, scrie 20minutes.ch.
De câteva zile, avocaţii lui Murray se concentrează pe sedativul lorazepam, care a fost şi el găsit în corpul lui Michael Jackson şi care, conform autopsiei, a contribuit la deces, fără a fi cauza principală. Ei au confirmat miercuri că abandonează ideea autoingerării de propofol, iar procurorul David Walgren i-a cerut judecătorului permisiunea de a cita un studiu nou despre acest anestezic: acesta afirmă că ingerarea orală are 'efecte nesemnificative'. 'Michael Jackson nu a luat propofol pe cale orală şi, chiar dacă ar fi făcut-o, n-ar fi murit din cauza asta', a spus Walgren la Curtea superioară din Los Angeles.

Unul din avocaţii medicului Murray nu s-a opus menţionării studiului, arătând că: 'Nu mai pledăm că propofolul a fost ingerat pe cale orală în acest caz.'

Se pare că apărarea optează acum pentru teza ingerării de pastile de lorazepam, în lipsa dr Murray.

Bazându-se pe declaraţiile date de Conrad Murray poliţiei, cardiologul Alon Steinberg a afirmat că 'Michael Jackson ar fi putut fi salvat', dacă medicul lui n-ar fi făcut dovada unor 'neglijenţe grave' în îngrijirile acordate. Steinberg a amintit că medicul l-a părăsit pe cântăreţ 'două minute', ca să meargă la toaletă, iar la întoarcere Jackson nu mai respira. Însă starul 'avea încă o presiune a sângelui, puls şi ritm cardiac', a subliniat el. Cu îngrijirile adecvate, 'ar fi putut fi salvat fără îndoială în acel moment', a adăugat el. Potrivit cardiologului, dr Murray a făcut greşeli în cascadă, cea mai gravă fiind că n-a chemat imediat salvarea. 'Când l-a văzut pe Michael în acea stare, ar fi trebuit să se gândească: +N-am echipament, n-am medicamentele necesare, n-am personal+ şi să sune imediat la 911. În loc să facă asta, l-a chemat pe asistentul' cântăreţului, a remarcat el.

El a considerat că a-l lăsa pe Michael Jackson singur în timpul administrării intravenoase de propofol este ca şi cum a-i 'lăsa un bebeluş să doarmă pe masa din bucătărie'.

Nader Kamangar, doctor specializat în terapie intensivă, medicină pulmonară şi medicina somnului, a susţinut aceeaşi teză ca şi colegul său, considerând că este 'de neconceput' ca propofolul să fie utilizat în afara unui mediu medical cu supraveghere strictă. El a subliniat şi 'absenţa de etică' a dr Murray, care a tratat insomnia lui Michael Jackson cu propofol, fără a încerca să cunoască - şi eventual să trateze - cauzele acesteia. 'Se pare că pacientul avea probleme de dependenţă de medicamente', iar folosirea propofolului într-un asemenea caz este 'în afara oricăror standarde de îngrijire', a adăugat Kamnagar.

Acuzat de omucidere involuntară, doctorul Conrad Murray riscă până la patru ani de închisoare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulburarile alimentare si dependenta Studiile indica faptul ca dependenta de droguri si alcool coexista de multe ori cu tulburarile alimentare. Un studiu efectuat in Statele Unite arata ca intre 30% si 50% dintre indivizii bulimici si 12% – 18% dintre cei anorexici sunt dependenti de alcool sau droguri ilegale, fata de 9% din populatia...
Medicul lui Michael Jackson nu le-a spus medicilor de la Urgenţe că i-a administrat starului propofol (proces) Medicii care au încercat să-l resusciteze pe Michael Jackson la spitalul din Los Angeles la care acesta a fost transportat de urgenţă în ziua morţii au depus mărturie luni că doctorul personal al cântăreţului nu le-a spus niciodată că i-ar fi dat anestezicul propofol pentru a-l ajuta să doarmă, relatează...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Nicolăescu: Am cerut Societăţii Române de Terapie Intensivă propuneri pentru a atrage mai mulţi medici ATI Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea atragerea unui număr cât mai mare de medici ATI în sistem, în acest sens solicitând Societăţii Române de Terapie Intensivă să facă propuneri.
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.