Cele mai citite
 


Timişoara va găzdui Congresul Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, cu peste 600 de specialişti din întreaga lume
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a XIV-a ediţie a Congresului Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, care se va desfăşura la Timişoara, sub înaltul patronaj al Academiei Române, în perioada 19-21 octombrie, va reuni peste 600 de participanţi, specialişti ortopezi şi chirurgi din întreaga lume, acesta fiind cel mai important eveniment medical al anului, organizat în capitala Banatului.
'Va fi cea mai numeroasă participare din istoria ortopediei româneşti, cu cea mai mare participare internaţonală - aproape 60 de ortopezi din 22 de ţări de pe patru continente, între care: Finlanda, Olanda, Franţa, Germania, Tunisia, Malaesia, India sau Qatar. Pentru acest eveniment am început demersurile încă de anul trecut, când am lansat invitaţiile', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, prof. univ. dr. Dan V. Poenaru.
Congresul va fi onorat şi de prezenţa preşedintelui Federaţiei Europene de Ortopedie şi de cea a secretarului general al Societăţii Mondiale de Ortopedie.
În zilele congresului, 30 dintre cele mai mari firme de profil din lume vor expune aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie, implanturi, medicamente.
'Această expoziţie, la care doreau să participe mult mai multe firme, dar am fost obligaţi să ne restrângem din cauza lipsei de spaţiu, este un excelent schimb de experienţă, deoarece aduce tot ceea ce este mai nou în domeniul nostru, una dintre ele fiind utilizarea GPS-ului în ortopedie. Expoziţia este foarte utilă pentru tineri, pentru că specialiştii vor face demonstraţii despre utilizarea aparaturii', a adăugat prof. Poenaru.
Congresul se va desfăşura pe trei secţiuni, în cadrul cărora vor fi abordate teme de maximă actualitate, precum: fracturile bazinului şi cele ale acetabului (cavitatea şoldului), tratamentul gonartrozei, traumatismele coloanei cervicale; o secţiune va fi destinată vârstei de treia - tratamentul actual al gonartrozei şi actualităţi în acest domeniu, al artrozei de genunchi. O altă secţiune se referă la chirurgia artroscopică, miniinvazivă, endoscopică, ce va conţine şi o secţiune video - 'Cum fac eu!', în care artroscopişti de renume vor prezenta tehnici originale, explicate în amănunt pentru tineri şi vor fi prezentate cazuri mai dificile.
În ultima zi a congresului va avea loc o masă rotundă destinată tinerilor ortopezi care vor să publice lucrări în revistele de reputaţie mondială.
'Ne-am gândit că acest lucru este foarte util, deoarece evaluarea universităţilor, la ora actuală, s-a făcut doar pe un singur tronson: câte articole ai publicat în astfel de reviste de ştiinţă, restul nu a contat. Şi atunci, s-ar putea ca foarte mulţi, la evaluări, să-şi piardă locul de muncă', a spus prorectorul, care a invitat la congres şi directori de edituri străine de specialitate. Pe parcursul celor trei zile de congres vor fi prezentate 200 de lucrări ştiinţifice.
Pe lângă latura academică, invitaţilor li s-a rezervat şi un variat program cultural, pentru a demonstra că Timişoara merită să devină capitală culturală europeană în anul 2020.
'Participaţii la congres vor fi invitaţi la un spectacol de operă, cu Nabucco, la un concert de orgă la Domul Catolic din Piaţa Unirii şi la Muzeul de Artă Veche al catedralei Mitropolitane. Dorim să le arătăm europenilor o altă faţă a României, cea civilizată, cea culturală, încerând să înlăturăm etichetele nefavorabile care nu s-au pus', a detaliat prof. Poenaru. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii Spitalului Militar Timişoara, specializaţi în Occident, excelează în transplanturile de ţesut osos şi ligamente Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a spitalului Clinic de Urgenţă Militar Timişoara continuă să performeze în activitatea de transplant osos şi de ligamente, fiind singura unitate spitalicească din ţară, după "Colentina" din Bucureşti, acreditată pentru prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos...
Medicii timişoreni vor învăţa în Olanda şi Germania chirurgie endovasculară Trei chirurgi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara se vor instrui în Olanda şi Germania în chirurgie endovasculară, în cadrul unui Program ERASMUS+.
Timiş: Prof. dr. Marius Scarlat, Doctor Honoris Causa al UMF Victor Babeş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara îi decernează, luni, titlul de Doctor Honoris Causa prof. dr. Marius Scarlat, şeful Departamentului de Ortopedie din cadrul Clinicii Saint Michel din Toulon (Franţa) şi redactor-şef al Jurnalului European de Ortopedie Traumatologie...
Medici ruşi vin la Clinica II Ortopedie Timişoara să înveţe tehnici de reparare a coloanei vertebrale Tinerii medici ortopezi din Rusia vor veni la Timişoara să înveţe tehnici de reparare a coloanei vertebrale, aceştia recunoscând că în ţara noastră operaţiunea se face mai performant, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi prorector...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Ultimul stagiu al unui proiect POSDRU în specialitatea ortopedie şi traumatologie pediatrică debutează în septembrie la "Marie Curie" Ultimul stagiu de pregătire al unui proiect de consiliere, orientare profesională şi efectuarea de stagii de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică, care se desfăşoară la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Marie Curie", va începe pe 7 septembrie, în cadrul acestuia urmând să fie pregătiţi...