Cele mai citite
 


Tulcea: Suspiciunile de antrax, confirmate de Institutul Cantacuzino
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit joi confirmarea din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti a existenţei antraxului la un pacient internat vinerea trecută, care prezenta simptomele caracteristice acestei boli. Persoana în cauză se află în prezent în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), fiind în afara oricărui pericol.
'Ancheta epidemiologică va continua la Casimcea şi am informat deja toţi medicii de familie din zonă să intervină în sensul informării populaţiei cu privire la necesitatea consumului de carne verificată de medicii veterinari, dar şi cu privire la necesitatea prezentării imediate la medic în cazul unor leziuni', a declarat joi, pentru AGERPRES, directoarea DSP, Laurenţia Militaru.
Medicii îl ţin în continuare sub supraveghere medicală pe tânărul de 23 de ani, aflat internat în SJU, în această unitate luându-se măsuri medicale suplimentare.
'S-a limitat accesul personalului sanitar şi al aparţinătorilor în SJU şi în secţia de boli contagioase, au fost identificate persoanele care au acordat îngrijiri tânărului de 23 de ani, infectat cu antrax, se monitorizează starea de sănătate a acestora, iar măsurile de igienă au fost suplimentate mergând până la incinerarea lenjeriei de pat a tânărului', a menţionat directoarea DSP.
Doi tineri din comuna tulceană Casimcea, cu vârste de 23 şi 25 de ani, au fost internaţi vineri, 7 octombrie în SJU, cu suspiciunea de antrax, după ce pe data de 28 septembrie au mâncat carnea unei bovine sacrificate în condiţii neautorizate. Unul din cei doi tineri, internat în comă, a murit duminică seara. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Bârlad, după o serie de infecţii cu o bacterie periculoasă Vaslui, 29 apr /Agerpres / - Direcţia de sănătate publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică la spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad, după ce mai multe persoane au fost infectate cu bacteria clostridium difficile. Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, la începutul lunii aprilie, au...
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Primul caz confirmat de gripă nouă din judeţ O elevă a Liceului 'Grigore Moisil', în vârstă de 16 ani, se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat suspiciunea de gripă nouă transmisă de medicii tulceni.