Cele mai citite
 


UMF: Suntem mai săraci cu un mare profesor
vineri, 14 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a anunţat, miercuri, cu profundă durere, că încă unul dintre absolvenţii săi de mare succes - prof. dr. Benone Cârstocea, general de brigadă în rezervă - a trecut în nefiinţă în urma unui infarct suferit marţi, 11 octombrie.
Prin dispariţia renumitului profesor, lumea medicală rămâne mai săracă.
Profesorul Benone Cârstocea - preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie - a fost un savant de renume, recunoscut şi pe plan internaţional (autor a peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate, coautor la şapte brevete de invenţie sau inovaţie), omul care a militat enorm pentru introducerea chirurgiei cu ajutorul laserului în patologia oculară, şi unul dintre cei mai apreciaţi şefi ai Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti.
Înmormântarea va avea loc joi, ora 13, la Cimitirul Ghencea Militar.AGERPRES/(AS Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
UMF "Carol Davila" va derula o campanie educativă în liceele din Capitală Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va derula în perioada 11 februarie -11 martie o campanie instructiv-educativă privind promovarea sănătăţii în liceele din Capitală.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Peste 4500 de candidaţi vor susţine examenul de admitere la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.