Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de elevi cu păduchi depistaţi în şcolile din judeţ
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de elevi din grădiniţele şi şcolile bistriţene au fost găsiţi cu păduchi în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, la care se adaugă numeroase cazuri de angine, micoze şi alte boli infecţioase.
Potrivit datelor furnizate AGERPRES de DSP, în urma verificării a peste 44.000 de elevi au fost găsite 218 cazuri cu păduchi, 29 cu râie, 288 de angine, 38 de micoze, 100 de boli infecţioase şi 12 cazuri de alte boli parazitare.
În urma reverificării elevilor cu pediculoză şi scabie, au mai rămas doar 66 de cazuri de copii cu păduchi şi patru cu râie, focarele fiind astfel în mare parte lichidate.
Controalele specialiştilor din DSP Bistriţa-Năsăud au fost efectuate în 508 unităţi de învăţământ din judeţ, la care sunt înscrişi circa 47.000 de elevi, însă peste 2.500 de elevi au lipsit în momentul în care s-au făcut aceste verificări. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 200 de elevi cu păduchi, găsiţi în şcolile bistriţene Aproape 200 de elevi cu păduchi şi alţi circa 30 cu râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Hunedoara: Peste 150 de elevi au fost depistaţi cu păduchi sau râie Peste 150 de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi de medici că sufereau de păduchi sau de râie, la începutul anului şcolar 2014-2015, după triajul epidemiologic şi aplicarea tratamentului medical necesar toate cazurile fiind vindecate în zece zile.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.