Cele mai citite
 


Brăila: 'Ziua Ana Aslan', la Conferinţa naţională a medicilor de familie
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Memoria Anei Aslan, specialista în gerontologie care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetărilor în prevenirea şi tratamentul îmbătrânirii patologice, va fi omagiată sâmbătă, în oraşul natal Brăila, prin organizarea 'Zilei Ana Aslan' în cadrul Conferinţei 'Medicina de Familie - prima linie în asistenţa medicală'.
Simpozionul va avea drept motto: 'Să dăm viaţă anilor şi ani vieţii', iar temele dezbătute se vor referi la realizările Fundaţiei 'Ana Aslan International' în România şi în lume, la cine a fost Ana Aslan, care este situaţia actuală în România şi în lume în ceea ce priveşte bolile de memorie, care sunt modalităţile de prevenţie, diagnostic şi tratament al bolilor de memorie şi care este situaţia centrelor de ajutor în ceea ce priveşte pacienţii cu boli de memorie.
Preşedintele Fundaţiei 'Ana Aslan International', prof. dr. Luiza Spiru, care este în acelaşi timp şef al Clinicii Universitare Geriatrie Gerontologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias şi profesor la Catedra de Geriatrie Gerontologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti va prezenta tema 'Medicina celor 3P în practica curentă a specialistului în medicina de familie'.
Ana Aslan s-a născut în Brăila, la 1 ianuarie 1897 şi a înfiinţat, în 1952, Institutul de Geriatrie şi Gerontologie din Bucureşti, primul de acest fel din lume şi care la ora actuală îi poartă numele.
Ana Aslan a inventat în anul 1952 fiola de Gerovital H3, produs geriatric brevetat în peste 30 de ţări, care încetineşte îmbătrânirea, ameliorează reumatismul şi avea efect antidepresiv, tratamentul său fiind urmat de personalităţi precum B. Tito, Charles de Gaulle, Nikita Hruşciov, J.F. Kennedy, Indira Ghandi, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali şi Pablo Neruda.
Pentru contribuţia adusă la dezvoltarea gerontologiei şi geriatriei a fost distinsă de Organizaţie Mondială a Sănătăţii cu Premiul internaţional şi medalia 'Leon Bernard'.
În 1980 a inventat, împreună cu I. Polovrăgeanu, Aslavital, un alt produs geriatric brevetat şi introdus în practica medicală.
Conferinţa naţională a medicilor de familie, aflată la cea de-a şaptea ediţie, este programată anul acesta în perioada 13-15 octombrie şi este organizată de Societatea Medicilor de Familie Brăila. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: 'Ziua Ana Aslan' la Conferinţa naţională a medicilor de familie Cunoscutul medic Ana Aslan, specialist în gerontologie, care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetărilor în prevenirea şi tratamentul îmbătrânirii patologice, va fi celebrat sâmbătă, la Brăila, prin organizarea 'Zilei Ana Aslan' în cadrul Conferinţei naţionale a medicilor de familie.
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
Brăila: S-a deschis conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' s-a deschis vineri, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.
Ziua 'Ana Aslan' sărbătorită pentru prima dată Societatea Medicilor de Medicina Familiei/Medicină Generală Brăila împreună cu Fundaţia ''Ana Aslan'' International au sărbătorit, pentru prima dată, 'Ziua Ana Aslan', cu ocazia celei de-a 5-a Ediţii a Conferinţei Naţionale cu tema ''Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'', în semn...
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 18 - 20 octombrie, potrivit unui comunicat de presă remis luni de Societatea Medicilor de Familie Brăila.
Brăila: Conferinţa naţională a medicilor de familie Cea de-a cincea ediţie a Conferinţei naţionale a medicilor de familie are loc la Brăila, în perioada 8-10 octombrie, tema ediţiei de anul acesta fiind 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'.