Cele mai citite
 


Burlacii sunt supuşi unui risc de două ori mai ridicat de a muri de cancer
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Burlacii sunt supuşi unui risc de două ori mai mare decât bărbaţii căsătoriţi de a muri din cauza unui cancer, conform unui nou studiu, transmite publicaţia britanică Daily Mail.
Cercetătorii care au analizat rata mortalităţii de cancer în ultimii 40 de ani au observat că atât bărbaţii dar şi femeile care nu s-au căsătorit niciodată întâmpină un risc mai ridicat să moară din cauza uneia dintre cele 13 forme comune de cancer, printre care cel pulmonar, cancerul de sân sau de prostată. Cel mai mare risc oncologic se înregistrează însă la persoanele de peste 70 de ani care nu au fost căsătorite.

O echipă de cercetători norvegieni de la Universitatea din Oslo au investigat cazurile a 440.000 de bărbaţi şi femei diagnosticaţi cu cancer între 1970 şi 2007, şi au comparat cazuistica cu statusul lor marital. O viaţă de celibat, mai mult decât cazurile de divorţ sau cele în care unul dintre soţi a decedat, a dublat riscul de deces oncologic de la 18 la 35% în cazul bărbaţilor, iar la femei creşterea este mai mică, de la 17 la 22%.

Alte studii au demonstrat de asemenea că persoanele căsătorite au o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă pentru că nu fumează la fel de mult, consumă mai puţin alcool şi au o stare psihică mai bună decât cei necăsătoriţi.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Lipsa somnului creşte riscul dezvoltării cancerului de prostată (studiu) Tulburările de somn ar putea creşte riscul cancerului de prostată, arată un studiu realizat de cercetători islandezi şi menţionat de huffingtonpost.fr.
Câini dresaţi pot depista cancerul pulmonar la om (studiu) Potrivit unui recent studiu elaborat de cercetători germani şi publicat în European Respiratory Journal, câini dresaţi pot depista prezenţa cancerului pulmonar la om, doar adulmecându-l, lucru care sugerează că unele mirosuri ar fi specifice acestui tip de boală, scrie maxisciences.com.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...