Cele mai citite
 


Buzău: A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Operaţionalizarea Dispeceratului integrat ISU-Ambulanţă a avut loc, vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Neron Lupaşcu' al judeţului Buzău, în prezenţa secretarilor de stat Raed Arafat şi Mihai Capră.
Operaţionalizarea dispeceratului unic a fost dat de simularea unui exerciţiu tactic cu tema ,,Modul de punere în aplicare al Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple', care a avut loc pe şoseaua de centură a municipiului Buzău.
'Apelul vine într-un singur loc, nu mai merge în două locuri, la Pompieri şi la Ambulanţă, decizia de trimitere a echipajelor este o decizie unică, care să permită utilizarea cât mai corectă a forţelor de intervenţie. Cel care ia decizia trebuie să trimită cel mai apropiat echipaj şi cel mai competent echipaj necesar. Asta înseamnă eficientizare, mai mult decât atât, dacă apelurile de la pompieri sunt mai puţine, aceştia vor putea să vină în sprijinul colegilor de la Ambulanţă, un volum de muncă care nu este mai mult de 10 la sută în plus faţă de ce avea ambulanţa până acum', a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Potrivit acestuia, ambele servicii vor avea posibilitatea să lucreze mult mai repede şi mult mai bine pe aceste cazuri şi să aibă răspunsul cât mai corect posibil iar ''presiunea va fi mult mai bine distribuită şi mai puţin presantă pentru ambele servicii'.
La rândul său, secretarul de stat Mihai Capră a solicitat autorităţilor locale şi judeţene să se implice în sprijinirea medicilor rezidenţi care vor veni la Unitatea de Primire Urgenţe din alte zone ale ţării.
'Pentru a asigura un serviciu de urgenţă de calitate este nevoie ca autorităţile locale să sprijine cu cazare şi transport medicii rezidenţi pe perioada care vor veni să lucreze la UPU', a mai spus secretarul de stat din cadrul MAI.
La Buzău a fost inaugurat al şaselea dispecerat unic. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.