Cele mai citite
 


Cea mai complexă şi performantă platformă de e-learning din România este bazată pe 23 servere Maguay
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile europene nerambursabile în sumă de circa 5,28 milioane lei, accesate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, au avut ca rezultat dezvoltarea şi implementarea celei mai complexe şi performante platforme de e-learning din România, bazată pe o infrastructură hardware compusă din 23 servere Maguay, se arată într-comunicat al companiei.
'Platforma de e-learning implementată de Maguay la UMF Iaşi are o complexitate nemaiîntâlnită în România, funcţionează la parametri foarte buni de performanţă şi foloseşte cea mai nouă tehnologie, impunându-se ca una dintre modalităţile principale de desfăşurare a activităţilor cadrelor didactice şi studenţilor de la UMF Iaşi', a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Eduard Pughin, director operaţional al Maguay Impex.
Acesta a subliniat că portalul 'va deveni în scurt timp indispensabil cadrelor didactice şi studenţilor, fiind totodată elementul care va diferenţia UMF Iaşi de universităţile concurente'.
În ultimele 30 de zile, portalul UMF Iaşi a fost accesat de 1.650 utilizatori unici, aceştia realizând 9.600 căutări. Baza de date de 285 GB a ajutat până în prezent la instruirea a peste 800 studenţi. Sunt înregistrate pe portal şase facultăţi, 25 catedre didactice, 12 specializări, 283 discipline, 1.427 obiecte de studiu şi 808 grupe de studenţi.
De la darea în funcţiune a portalului de e-learning, 11.400 utilizatori au fost înregistraţi, 14.500 materiale au fost încărcate şi există 22.800 înregistrări în catalogul de note virtual.
'Infrastructura de la UMF Iaşi, este o soluţie completă, construită pe o platformă nonproprietară, scalabilă, uşor de dezvoltat şi administrat. Suntem mândri de acestă realizare, pe care o considerăm o referinţă în ceea ce priveşte dotarea IT a mediului universitar din România', a afirmat directorul tehnic al companiei Maguay, Silviu Uţa.
Proiectul, în valoare totală de 6,14 milioane lei, a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice'.
Vineri, specialiştii Maguay au realizat o demonstraţie a portalului implementat la UMF Iaşi în cadrul căreia au fost prezentate sistemele de back-office, de administrare şcolară (profesori, studenţi, părinţi, grupe, ani de studiu, obiecte de studiu, planuri de învăţământ) şi sistemul de videoconferinţă.
Maguay, companie care activează pe piaţa din România ca integrator de sistem care oferă soluţii complexe hardware şi software, a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 12,8 milioane euro. Este cel mai important constructor de sisteme de calcul sub marcă proprie din România.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Festivităţi de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Studenţi, părinţi, cadre universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, participă duminică după-amiază în Piaţa Naţiunii din Iaşi la festivităţile organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' cu prilejul deschiderii anului...
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi Deschidere grandioasă a anului universitar 2015-2016 la UMF Iaşi
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...