Cele mai citite
 


Cordoba: patru reumatologi români află noile tehnici din domeniu la Spitalul Universitar Reina Sofia
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

Patru specialişti în reumatologie, de la diferite spitale din România, au vizitat Spitalul Universitar Reina Sofia, de referinţă în Spania, pentru a afla cum se administrează tratamente biologice pacienţilor care suferă de artrită şi spondiloză, informează vineri Diario de Cordoba.

Specialiştii români vor lua parte la consultări, la cercetare în laboratoare, la activitatea din spital, pentru a afla despre proiectele de investigaţie în desfăşurare. Directorul unităţii clinice pentru reumatologie, Eduardo Collantes, susţine că activitatea se încadrează în programul european Best Share Experience din cadrul Eular (Liga europeană pentru combaterea reumatismului), care stabileşte care sunt spitalele de referinţă pentru tratarea acestor afecţiuni.

Obiectivul final al schimbului de experienţă este ca aceşti specialişti români să folosească cele aflate la Spitalul Universitar Reina Sofia din Cordoba în spitalele din România unde lucrează, precizează sursa menţionată.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 115 clujeni au forme severe de poliartrită şi spondiloză anchilozant Un număr de 115 persoane suferinde de poliartrită reumatoidă şi spondiloză anchilozantă se află în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), 79 dintre ele urmând tratamentele pentru încetinirea proceselor inflamatorii osoase şi diminuarea durerilor, potrivit directorului de relaţii ...
Profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate Profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate şi mai respectate în întreaga lume, a fost concluzia evenimentului organizat săptămâna aceasta de Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila', se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Bolile reumatice cronice afectează din ce în ce mai multe persoane Afecţiunile cronice precum artrita reumatoidă şi durerile lombare sunt responsabile pentru faptul că mii de persoane nu-şi pot menţine locul de muncă, atât în România, cât şi în lume, iar numărul acestora este în creştere, a subliniat prof. dr. Cătălin Codreanu, de la Institutul de Reumatologie "Dr....
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Copiii bolnavi de artrita juvenila idiopatica – forma sistemica, victime ale unei suferinte care ar putea fi evitata Societatea Romana de Reumatologie Pediatrica atrage atentia asupra insuficientei tratamentului unor categorii de copii cu artrita idiopatica juvenila.
Reumatologie? Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivata din medicina interna.