Cele mai citite
 


Directorul DSP Giurgiu nu îşi explică cum medicii de la UPU nu au dispus efectuarea unei radografii baschetbalistului
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu, spune că nu îşi explică cum doi medici cu experienţă de la UPU Giurgiu au sărit peste etapa de a face o radiografie craniană baschetbalistului american decedat în urma loviturilor primite la Giurgiu în condiţiile în care diagnosticul a fost pus corect chiar de echipajul de ambulanţă care l-a preluat din clubul de noapte.
"Intervenţia ambulanţei s-a făcut rapid, într-un minut de la solicitare, pentru că respectivul club de noapte unde s-a întâmplat tragedia este chiar aici la primul colţ de stradă de aici, diagnosticul a fost pus corect de stare comatoasă şi traumatism cranio-cerebral aşa că nu înţeleg cum nu s-a făcut o radiologie pentru că aparat avem în spital, film era şi asistent care să facă treaba asta era în spital la acea oră' a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul DSP Giurgiu, Paul Marinescu.
El spune că primul echipaj de ambulanţă care l-a preluat pe baschetbalist a procedat corect, nerespectarea protocoalelor medicale intervenind în momentul în care pacientul fost transportat la orele 8:59 dimineaţa la spitalul Bagdasar pentru că transportul s-a făcut cu o ambulanţă de tip C2 nu de tip B 1.
"În astfel de cazuri de stare comatoasă trebuie ambulanţă cu medic şi defibrilator, dar chiar dacă s-a greşit, nu s-a întâmplat nimic rău pe timpul transportului pacientului, dimpotrivă el a plecat de la spital dintr-o stare comatoasă de grad 3 şi i s-a ridicat scorul la gradul 9", a completat Paul Marinescu.
El spune că în cazul în care nu dispui la spital de aparatura necesară pentru un anumit caz, acest caz este transferat la un alt spital şi nu înţelege cum doi medici cu cel puţin zece ani de experienţă în medicina de urgenţă nu au dispus efectuarea unei radiografii.
În această situaţie atât DSP Giurgiu cât şi Ministerul Sănătăţii au efectuat cercetări asupra cazului, iar directorul DSP nu a comentat în niciun fel decizia de începere a urmăririi penale asupra medicilor de la Giurgiu care l-au îngrijit pe baschetbalist în acea noapte. AGERPRES/ FOTO PE FLUX/ ( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Directorul DSP nu îşi explică cum medicii de la UPU nu au dispus efectuarea unei radografii baschetbalistului Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu spune că nu îşi explică cum doi medici cu experienţă de la UPU Giurgiu au sărit peste etapa de a face o radiografie craniană baschetbalistului american decedat în urma loviturilor primite la Giurgiu în condiţiile în care diagnosticul a...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Unitate mobilă SMURD inaugurată la Spitalul Bagdasar Arseni O nouă unitate mobilă de terapie intensivă SMURD, cea de-a patra de acest fel din Bucureşti, a fost inaugurată marţi la Spitalul Bagdasar Arseni.
Ministerul Sănătăţii: Anchetă medicală la Spitalul de Urgenţă Giurgiu în cazul sportivului american Chauncey Hardy Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...