Cele mai citite
 


Dr. Raed Arafat: Din noiembrie, SMURD va deveni operaţional în toate judeţele ţării
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Buzău, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi deschise servicii SMURD în toate judeţele ţării.
"Până la sfârşitul lunii noiembrie, vom deschide servicii SMURD şi în ultimele şase judeţe", a precizat, într-o conferinţă de presă, dr. Raed Arafat, care a participat vineri la inaugurarea dispeceratului integrat ISU - Ambulanţă de la Buzău.
Potrivit subsecretarului de stat în MS, "la serviciile de ambulanţă vor sosi 200 de ambulanţe, iar la SMURD 55 de ambulanţe de tip B, din care o parte vor fi folosite pentru deschiderea de servicii SMURD în ultimele şase judeţe, iar celelalte pentru înfiinţarea de echipaje acolo unde deja există oameni pregătiţi".
"În acelaşi timp, sistemul este în mişcare. Dacă până la sfârşitul lunii noiembrie o să avem SMURD-uri în toate judeţele, asta nu înseamnă că am terminat. Sunt echipaje în pregătire pentru alte locaţii. Până în 2014, timpii de reacţie şi de sosire, în zonele urbane pentru echipele de prim-ajutor, vor fi de opt minute din momentul în care a sunat telefonul pentru cel puţin 90 la sută din cazuri, pentru echipele medicale de urgenţă şi terapie intensivă maximum 15 minute, iar în zonele rurale în 75 la sută din cazuri să le acoperim în 12 minute din momentul în care a sunat telefonul cu echipajele de prim-ajutor şi maximum 20 de minute pentru echipele medicale de urgenţă şi terapie intensivă, inclusiv utilizând elicopterele", a explicat Arafat.
El a precizat că, în prezent, se operează cu două elicoptere, la Mureş şi la Cluj, un altul la Iaşi, în cooperare, "dar numărul acestora va creşte cu încă unul până la sfârşitul anului", care va fi folosit în zona de vest a ţării. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Raed Arafat: SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, creşterea numărului acestora trebuie continuată Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, urmărindu-se în continuare creşterea numărului acestora.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...