Cele mai citite
 


Fukushima: AIEA salută eforturile Japoniei şi-i recomandă să se concentreze asupra populaţiei
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Misiunea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică /AIEA, cu sediul la Viena/ a felicitat Japonia pentru măsurile luate vizând reducerea expunerii radioactive, în special a copiilor, în zona centralei nucleare de la Fukushima, grav avariată de catastrofa naturală de la 11 martie, şi a recomandat concentrarea atenţiei asupra populaţiei, informează agenţiile de presă internaţionale.
În cursul unei misiuni a delegaţiei formate din 12 specialişti, experţii internaţionali în denuclearizare au vizitat şcoli, grădiniţe, ferme şi sedii ale administraţiei locale situate pe o rază de 12 kilometri, în jurul zonei de excludere care înconjoară centrala Fukushima.

Într-un raport preliminar, delegaţia AEIA a felicitat calitatea operaţiunilor de decontaminare şi neutralizare a scurgerilor radioactive, efectuate după cutremurul urmat de tsunami, care au devastat nord-estul Japoniei.

Juan Carlos Lentijo, şeful echipei internaţionale care a sosit la 7 octombrie în Japonia la cererea guvernului nipon, a insistat pentru "o abordare mai realistă" din partea autorităţilor, cărora le-a cerut să renunţe la curăţarea zonelor ce nu mai reprezintă riscuri pentru sănătatea populaţiei, concentrându-şi atenţia asupra dozelor de radiaţii şi nu atât asupra nivelului de contaminare.

Nicio persoană nu a decedat din cauza contaminării cu radiaţii, dar persistă preocuparea că vor avea de suferit generaţiile viitoare, după accidentul nuclear de la Fukushima.

Catastrofa nucleară produsă în 1986 la Cernobîl s-a soldat cu peste 6.000 de cazuri de cancer tiroidian, la persoane care la acea vreme erau la vârsta copilăriei.

După accidentul de la Fukushima, aproximativ 100.000 de persoane care locuiau în apropiere au fost evacuate, iar în prezent trăiesc sine die în adăposturi improvizate.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Niveluri periculos de ridicate de radiaţii vor persista la Cernobîl în deceniile şi chiar secolele următoare (Greenpeace) Localnicii din zona Cernobîl continuă să consume hrană şi apă ce conţin niveluri periculoase de radioactivitate chiar şi la 30 de ani după accidentul nuclear, iar acestea vor persista în deceniile şi chiar secolele următoare. În contextul crizei economice care afectează Rusia, Ucraina şi Belarus, testele...
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Fukushima: ONU recunoaşte potenţialul risc de cancer tiroidian în rândul minorilor Incidenţa cancerului nu va creşte, 'probabil', în Japonia, după accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, semnalează un nou studiu al ONU. Acesta recunoaşte însă posibilitatea unei creşteri a riscului de cancer de tiroidă în rândul copiilor expuşi în mai mare măsură la radiaţii, transmite EFE.
Lumea marchează marţi 25 de ani de la catastrofa nucleară de la Cornobâl Lumea întreagă se pregăteşte să marcheze marţi împlinirea a 25 de ani de la cea mai gravă catastrofă nucleară civilă, produsă în 1986 la Cernobâl, în contextul unor noi temeri generate de recentele accidente la centrala atomică de la Fukushima /nord-estul Japoniei/, menţionează luni AFP într-un amplu...
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Emisiile de radiaţii provoacă îngrijorări în legătură cu siguranţa alimentelor provenite din Japonia Seul, 14 mar /Agerpres/ - Consumatorii sud-coreeni sunt din ce în ce mai îngrijoraţi în legătură cu siguranţa alimentelor importate din Japonia, ca urmare a emisiilor de radiaţii înregistrate la centrala nucleară de la Fukushima, afectată de cutremurul devastator de vineri, au afirmat marţi surse din...