Cele mai citite
 


Giurgiu: Medicii de la SJU spun că cercetarea penală ar trebui canalizată asupra agresorului lui Chauncey Hardy
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă consideră că declanşarea unei urmăriri penale împotriva medicilor care l-au primit la UPU Giurgiu pe baschetbalistul american ar trebui începută doar după desfăşurarea unei anchete medicale din care să facă parte medici neurologi şi neurochirurgi care să stabilească exact dacă a fost o culpă medicală sau nu.
'Sunt îndurerată de ceea ce se întâmplă pentru că în loc să fie canalizată acţiunea de cercetare asupra agresorului acestui copil, se canalizează toate acţiunile asupra medicilor de la spital, dar să nu omitem faptul că el a fost adus în stare comatoasă cu scorul patru şi a fost transferat la Bagdasar Arseni cu un scor de comă de 9, deci într-o stare mai bună. Chiar dacă doctorul care l-a primit ar fi avut o vină administrativă sau nu a respectat protocoalele, aşa cum a stabilit şi Ministerul Sănătăţii, de aici şi până la o culpă medicală e un drum de parcurs pentru a te putea pronunţa', a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elisabeta Bene.
Ea spune că în toată această anchetă privind decesul baschetbalistului american trebuie luaţi în calcul toţi factorii, şi starea în care a plecat pacientul spre Bucureşti, şi procedurile medicale de acolo, şi ce s-a întâmplat în timpul operaţiei.
'Deocamdată Ministerul Sănătăţii a stabilit aplicarea unor amenzi pentru nerespectarea unor protocoale dar nu s-a vorbit încă de o culpă medicală pentru a putea vorbi de începerea unei urmăriri penale', a adăugat Elisabeta Bene.
Ea spune că până acum medicii de la spitalul din Giurgiu nu au primit nici măcar un document scris că au fost amendaţi şi niciun alt document cum că ar fi urmăriţi penal.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au deschis un dosar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă de către personalul medical implicat în serviciile de asistenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, ucis într-un club din Giurgiu.
''Sesizarea din oficiu s-a întemeiat pe concluziile Raportului de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, care relevă nerespectarea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi a dispoziţiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce aparţin unităţii de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu'', se arată într-un comunicat al Parchetului general.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a murit duminică, 9 octombrie, la Spitalul ''Bagdasar-Arseni'' din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut sâmbătă, 8 octombrie, într-un club din Giurgiu.
Agresorul, Ionuţ Adrian Tănăsoaia, a primit mandat de arestare preventivă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri.
În presă au apărut informaţii că Ionuţ Adrian Tănăsoaia ar fi un apropiat al clanului ''Butoane'', ce ar controla o bună parte din judeţul Giurgiu, însă poliţia locală susţine că agresorul nu are legături cu lumea interlopă din Giurgiu. AGERPRES/(A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Dosar penal pe numele medicilor implicaţi în cazul baschetabalistului american ucis la Giurgiu Procurori Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au deschis un dosar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă de către personalul medical implicat în serviciile de asistenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, ucis într-un club din Giurgiu.
Giurgiu: Oficiali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că nu au înştiinţaţi oficial în legătură cu amendarea unor medici Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu, Elisabeta Bene, susţine că medicii de la Spitalul Judeţean de urgenţe Giurgiu nu au primit încă un document oficial prin care să fie înştiinţaţi de faptul că vor fi amendaţi în cazul baschetbalistului american decedat.