Cele mai citite
 


Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
Vasile Astărăstoae, care este preşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat, pentru AGERPRES, că din cauza problemelor grave pe care le are cu inima, medicii i-au recomandat să suporte o angioplastie însă a preferat să se externeze deşi aceştia i-au interzis să părăsească spitalul.
'Potrivit drepturilor pacientului, am dreptul să cer externarea din spital, ceea ce am făcut sub semnătură', a explicat prof.univ.dr Vasile Astărăstoae.
Acesta a fost internat în spital pe fondul unor probleme cardiace mai vechi care s-au acutizat atunci când profesorului ieşean i s-a adus la cunoştinţă că el şi fiica sa, Daniela, sunt învinuiţi într-un dosar de corupţie privind implementarea unei platforme electronice la UMF cu fonduri europene.
Cererea de externare, susţine acesta, a fost făcută pentru a-şi demonstra nevinovăţia sa şi a fiicei sale în faţa celor care l-au învinuit de abuz în serviciu, tentativă la fals în înscrisuri şi conflict de interese în cazul dosarului instrumentat de DNA privind trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. 'Dana nu a fost inclusă în proiect. Ea nu face parte din proiect. Până acum am ţinut-o departe de UMF, ca dracul de tămâie, tocmai pentru a nu apărea acuzaţii de nepotism sau trafic de influenţă, pentru că mi-am angajat copilul la aceeaşi instituţie la care lucrez. Nu ştiu de unde şi până unde s-a ajuns aici. Acum am înţeles că pe numele unor persoane sunt fabricate dosare care trebuie scoase atunci când acestea devin incomode. Nu ştiu de unde presa a avut acces la informaţiile DNA. În adresa primită se menţionează că informaţiile au caracter strict secret. În plus, multe din articolele publicate de mass media nu sunt adevărate dar se citează surse din rândul anchetatorilor', a explicat prof.dr.Vasile Astărăstoae.
Acesta susţine că dosarul în care este anchetat l-a determinat să candideze pentru o nouă funcţie de rector al UMF Iaşi deşi acesta îşi exprimase în cursul acestei veri dorinţa de a ajunge senator în urma alegerilor din 2012.
Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, alături de academicianul Radu Miron vor primi în cursul acestei seri distincţia de 'Cetăţean de onoare' ai Iaşiului. Distincţiile vor fi înmânate de primarul Gheorghe Nichita în cadrul festivităţii intitulate 'Seara Valorilor'. La evenimentul organizat de municipalitate cu prilejul Sărbătorii Iaşilor vor fi prezenţi reprsonalităţi de marcă ai comunităţii locale.
La începutul anului, procurorii DNA au cerut reprezentanţilor UMF Iaşi documentaţia pentru 23 de proiecte europene aflate în derulare. În timpul anchetei, ofiţerii anticorupţie au audiat mai multe cadre didactice de la UMF Iaşi privind dosarele asupra cărora plana suspiciunea că ar fi fost trucate. În urma anchetei, pe 11 octombrie, directorul economic şi cel de Comunicare ale UMF au fost reţinuţi cu mandat de 24 de ore pentru luare de mită şi trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. În acelaşi dosar mai este reţinut şi Corvin Purghin, directorul comercial al companiei Maguay, care a implementat platforma pentru care UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.Ei au fost duşi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă însă magistraţii şi-au declinat competenţa în favoarea unei instanţe superioare.
Astfel, judecătorii Curţii de Apel vor trebui să decidă luni dacă vor emite mandate de arestare preventivă pe numele directorului general administrativ şi directorului Centrului de comunicare de la UMF din Iaşi, Daniela Druguş şi, respectiv, Adrian Ciureanu.
În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 19 persoane, printre aceştia fiind rectorul Vasile Astărăstoae, fiica acestuia, Daniela Astărăstoae, prorectorul Dragoş Pieptu, angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, dar şi reprezentanţi ai trei firme.
Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Persoanele implicate în dosarul UMF Iaşi - trimise în judecată Trei dintre persoanele aflate la conducerea universităţii de medicină Gr.T.Popa (UMF) Iaşi, printre care şi rectorul Vasile Astărăstoae au fost trimişi în judecată de procurorii de la Driecţia Naţională Anticorupţie Iaşi, dosarul urmând a fi judecat la Curtea de Apel Iaşi.
Astărăstoae: Am decis să ies public pentru că DNA nu a respectat condiţiile şi a dat pe surse informaţii trunchiate Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină "Grigore T.Popa" din Iaşi, a acuzat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie că a furnizat pe surse informaţii trunchiate din dosarul în care acesta este anchetat alături de alţi angajaţi...