Cele mai citite
 


Iaşi: Zece pelerini la moaştele Sf. Parascheva au ajuns la spital din cauza frigului
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece persoane au ajuns vineri la spital, după ce au petrecut mai multe ore în frig aşteptând să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Secţiei exterioare a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, a declarat presei că la spital s-au prezentat şi doi soţi, care au necesitat asistenţă medicală de urgenţă acuzând dureri precordiale, cefalee, vertij.
''Sunt în curs de evaluare clinică, imagistică şi biologică şi beneficiază de tratament în UPU. Majoritatea pelerinilor insistă să părăsească spitalul pentru a atinge Sfânta. Cei de la UPU vor trimite voluntari pentru a-i ajuta pe cei de la Crucea Roşie în asigurarea asistenţei pelerinilor'', a precizat Tudor Ciuhodaru.
Anual, BOR prăznuieşte pe data de 14 octombrie hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, cunoscută în popor sub denumirea de Sfânta Vineri.
Peste 30.000 de persoane din Iaşi şi din ţară aşteaptă vineri să se închine la raclele cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfântului Policarp, Episcopul Smirnei, care se află în interiorul baldachinului din Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Pentru credincioşii veniţi în pelerinaj la Iaşi, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au tipărit iconiţe cu chipurile celor doi sfinţi. Acestea sunt oferite, gratuit, celor care ajung să se închine la raclele aşezate în apropierea Catedralei Mitropolitane.
Tot pentru credincioşii veniţi la Iaşi pentru a se închina la raclele sfinţilor, în curtea Mitropoliei au fost ridicate corturi în interiorul cărora comercianţii vând diferite obiecte de cult, de la cărţi de rugăciune, cruciuliţe, mătănii, brăţări, tămâie sau mir, la icoane pictate sau icoane care au lipită poza Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi şi ocrotitoarea Moldovei.
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei obişnuiesc să schimbe periodic veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, o parte dintre acestea fiind donate bisericilor care fac o solicitare în acest sens, restul fiind folosite pentru comercializare. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Iaşi: 50 de persoane au ajuns marţi la spital din cauza caniculei Numărul persoanelor care au nevoie asistenţă medicală specializată a crescut în ultimele zile la Iaşi din cauza temperaturilor foarte ridicate, numai în cursul zilei de marţi 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...