Cele mai citite
 


MB: circa 10.000 de copii sunt exploataţi sexual de către grupuri infracţionale
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Un număr de aproape 10.000 de copii ar putea fi victimele exploatării sexuale de către grupuri infracţionale şi mult mai mulţi ar putea fi supuşi altor forme de exploatare, a avertizat joi biroul Comisarului pentru drepturile copiilor din Marea Britanie, preluat de Daily Mail în ediţia de vineri.

Biroul a lansat o anchetă pe doi ani care vizează dezvăluirea amplorii acestui flagel care s-a extins în toate părţile societăţii britanice şi examinează cum copii adesea vulnerabili sunt exploataţi sexual de către bande mafiote şi de către alte grupări infracţionale.

Ancheta va analiza, spre exemplu, fenomenul ademenirii fetelor albe de către bărbaţii asiatici pentru sex şi felul în care adolescentele sunt forţate de către bande să se prostitueze.

Această anchetă survine în contextul în care experţii susţin că există o lipsă de informaţii oficiale fiabile despre adevărata dimensiune a abuzurilor sexuale în Marea Britanie.

Potrivit temerilor formulate în mod repetat, profesorii, asistenţii sociali şi poliţia nu sesizează semnele care le-ar permite să vadă atunci când copiii cad pradă agresorilor.

Comisarul adjunct pentru drepturile copiilor, Sue Berelowitz, care conduce ancheta, a declarat că estimările sugerează că până la 10.000 de copii ar putea fi victime ale abuzurilor sexuale. Cu toate acestea, a avertizat ea, dovezile disponibile sugerează că un număr şi mai mare de fete şi băieţi de toate vârstele sunt abuzaţi.

Forţele de poliţie au deschis mai multe anchete în privinţa unor bande suspectate că exploatează fete.

Ancheta biroului Comisarului pentru drepturile copiilor a fost anunţată după ce un studiu academic a descoperit că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a proteja copiii împotriva exploatării sexuale.

Experţii de la Universitatea din Bedfordshire a descoperit că indicaţiile, elaborate în urmă cu doi ani, privind protecţia copiilor, nu sunt urmate în trei din patru domenii. De asemenea, potrivit acestora, copiii sunt forţaţi să facă sex după ce au fost ademeniţi, la presiunile unui prieten care este deja victimă, sau de către membrii unei puternice bande de cartier.

Copiii aflaţi în grija autorităţilor locale sunt de peste patru ori mai susceptibili de a cădea victimă acestui tip de abuz decât cei care au familii. În acest an, o anchetă a constatat că unul din patru bărbaţi acuzaţi că ademenesc fete vulnerabile minore pentru a face sex este din Asia. Aceste concluzii vin după o serie de cazuri şocante, în care fete albe au fost ademenite să facă sex, adesea cu ajutorul medicamentelor şi alcoolului.

Guvernul urmează să publice un plan de acţiune revăzut la sfârşitul acestui an, care detaliază modul în care executivul va răspunde preocupărilor legate de exploatarea sexuală a copiilor. AGERPRES / (Ana Bîgu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Femeile care lucrează în ştiinţă au mai puţine şanse să primească finanţare (studiu) Femeile-cercetător din Marea Britanie, implicate în studii ce vizează combaterea celor mai letale boli, au mai puţine şanse să primească finanţare pentru proiecte decât colegii lor de sex masculin, iar când primesc astfel de finanţări, este vorba de sume semnificativ mai mici, indică un studiu, preluat...
Cluj: Anchetă privind cele şase cadavre profanate de la Institutul de Medicină Legală Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a început, miercuri, o anchetă în privinţa celor şase cadavre profanate, aflate în instalaţii frigorifice de la Institutul de Medicina Legală (IML) din Cluj-Napoca.
Tinerii japonezi sunt tot mai puţin interesaţi de sex (studiu) Mai mult de o treime dintre tinerii japonezi cu vârsta sub 20 de ani se declară puţin interesaţi, sau chiar dezgustaţi, de relaţiile sexuale, iar un număr tot mai mare de cupluri au raporturi sexuale extrem de rar sau au renunţat la ele, relevă un studiu al guvernului nipon, citat de France Presse.
Iaşi: Anchetă internă la Institutul de Neuropsihiatrie Socola după dispariţia unui pacient Conducerea Institutului de Neuropsihiatrie Socola a anunţat, luni, că a demarat o anchetă internă după ce unul dintre pacienţii unităţii medicale a dispărut de joi seara.
Primul deces din 2008 în Marea Britanie din cauza rujeolei Autorităţile sanitare britanice au lansat o anchetă cu privire la decesul unui tânăr de 25 de ani care ar putea fi primul deces din cauza rujeolei din 2008 în Marea Britanie, informează AFP.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.