Cele mai citite
 


Neamţ: Prefectura a sesizat ANI în privinţa unei presupuse incompatibilităţi a preşedintelui CJ
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Mihai Archip a sesizat Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibilitatea situaţiei de incompatibilitate în care s-ar afla preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, democrat-liberalul Vasile Pruteanu.
Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de Biroul de presă al Prefecturii, ANI a fost sesizată după ce juriştii instituţiei au avut poziţii diferite cu privire la acest subiect.
"Posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla preşedintele acestui organism este motivată de faptul că fiica sa, printr-una din societăţile al cărei administrator este, a încheiat contracte comerciale de furnizare de medicamente şi materiale sanitare cu unităţi sau instituţii din subordinea sau de sub autoritatea Consiliului Judeţean. La data de 12.09.2011, CJ Neamţ a transmis, sub semnătura secretarului judeţului, un punct de vedere, precum şi unele documente în justificarea acestuia. Materialul primit a fost analizat cu atenţie de juriştii instituţiei, concluzia acestora fiind că sunt necesare verificări suplimentare, acestea fiind efectuate în cursul lunii septembrie a.c. Rezultatul cercetărilor, dar şi normele legale contradictorii referitoare la incompatibilităţi şi conflicte de interese au determinat unele poziţii divergente între specialiştii din Instituţia prefectului, care, în final, au recomandat sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate", se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Neamţ.
Consilierii judeţeni ai Uniunii Social Liberale au depus, în luna septembrie, o sesizare la Prefectură prin care solicită eliberarea din funcţia de preşedinte al CJ Neamţ a lui Vasile Pruteanu, motivând starea de incompatibilitate în care se află acesta.
Semnatarii sesizării invocă Legea 161 din 2001, potrivit căreia preşedintele consiliului judeţean şi consilierii judeţeni nu au voie să facă afaceri cu instituţiile subordonate CJ, măsura fiind valabilă şi pentru rudele de gradul întâi, în caz contrar fiind declarată starea de incompatibilitate.
Opoziţia din CJ Neamţ a prezentat documente potrivit cărora fiica preşedintelui CJ Neamţ a încheiat mai multe contracte cu Direcţia de Protecţie a Copilului, pentru suma de 73.000 lei. Astfel, societatea C&C Farm, la care Elena Pruteanu, fiica preşedintelui CJ Neamţ, este asociată, a încheiat pe 11 aprilie 2011 două contracte cu instituţia subordonată CJ Neamţ, pentru furnizarea de materiale sanitare şi medicamente.
Vasile Pruteanu declara, în septembrie, pentru AGERPRES, că între timp societatea la care fiica sa este asociată a renunţat la contractele cu CJ. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI cere Parchetului cercetarea preşedintelui CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea cercetării preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii, fiind acuzat că a atribuit contracte privind achiziţia de medicamente şi materiale...
Neamţ: Prefectul solicită ANI verificarea unui posibil conflict de interese a preşedintelui CJ Culiţă Tărâţă Prefectul Vlad Angheluţă a trimis către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o solicitare de verificare a unui posibil conflict de interese în care s-ar afla preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă.
Fiecare copil din Piatra Neamţ contează! Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile...
Ionel Arsene (preşedinte PSD Neamţ): Invităm cadrele medicale la dialog pe teme de sănătate Deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a lansat, marţi, o invitaţie tuturor cadrelor medicale să participe la o dezbatere publică pe teme de sănătate.
Neamţ: Spitalul Judeţean are resurse financiare pentru medicamente şi salarii, susţine Culiţă Tărâţă Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu mai sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente sau materiale sanitare pentru a beneficia de asistenţă medicală în unitate, preşedintele CJ, Culiţă Tărâţă, declarând că s-au găsit resursele financiare în acest sens prin eficientizarea cheltuielilor...
Neamţ: Constantin Iacoban, liderul judeţean al UNPR, desemnat să preia atribuţiile de preşedinte al CJ Preşedintele UNPR Neamţ, Constantin Iacoban, a fost ales, marţi, de consilierii judeţeni să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean până la alegerile anticipate pentru această funcţie.