Cele mai citite
 


Oficial DSP Gorj: Femeile însărcinate preferă să nască natural decât prin cezariană
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

Numărul femeilor însărcinate care au ales să nască pe cale naturală este, de la începutul acestui an, de aproximativ patru ori mai mare decât cel al mamelor care au ales operaţia de cezariană, se arată într-o situaţie centralizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, numărul naşterilor naturale înregistrate de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii septembrie a fost de aproximativ 900, în timp ce alte circa 200 de mămici au ales operaţia de cezariană pentru a naşte.
În acelaşi timp, Elena Piţian spune că numărul total al bebeluşilor veniţi pe lume în acest an este unul relativ mic.
"În marea majoritatea, numărul de naşteri a fost de naşteri naturale, 893 de mămici au ales să nască astfel, iar prin cezariană avem 181 de mămici care au ales această procedură. Numărul de naşteri este unul relativ mic date fiind situaţiile din primele nouă luni ale anului, se pare că femeile nu îşi mai doresc să facă copii şi ar trebui să ne punem un semn de întrebare deoarece populaţia este îmbătrânită şi este nevoie să crească natalitatea. Comparativ cu procentul înregistrat în anii anteriori, situaţia este asemănătoare, din acest motiv spun că ar trebui să fie mai multe naşteri", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Elena Piţian.
Aceasta a mai menţionat că o situaţie îngrijorătoare la nivelul judeţului este cea a tinerelor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani care au devenit mame în acest an, numărul fiind unul destul de mare. Principalele motive pentru care tinerele devin mame la vârste fragede sunt reprezentate de lipsa educaţiei şi anturajul acestora. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Gorj: Peste 20 de tinere sub 15 ani au devenit mame anul trecut Peste 20 de minore cu vârsta sub 15 ani şi alte 179 de tinere între 15 şi 19 ani au devenit mame în cursul anului trecut, conform datelor înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: DSP a primit circa 1.800 de doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit aproximativ 1.800 de doze de vaccin hexavalent care vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ în funcţie de solicitări, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: 11 tinere sub 15 ani au devenit mame în 2014, potrivit datelor DSP Unsprezece minore cu vârsta sub 15 ani şi alte 240 de tinere între 15 şi 19 ani au devenit mame în cursul anului trecut, conform datelor înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
DSP Gorj aşteaptă fondurile pentru achiziţionarea laptelui praf Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a primit până în prezent fondurile necesare pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşii din judeţ, situaţia durând de aproximativ o lună, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.