Cele mai citite
 


Primul medicament din lume care ar putea stopa cataracta
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Cataracta este principala cauză a cecităţii în lume în cazul persoanelor de peste 65 de ani, iar o echipă de medici a anunţat că ar fi descoperit un medicament care poate stopa evoluţia bolii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale, conform Daily Mail.

Medicamentul obţinut de o echipă de la Universitatea din Adelaide (Australia) constituie primul tratament non-chirurgical al acestei boli. Acest produs realizat în colaborare cu compania Calpain Therapeutics a demonstrat că poate încetini semnificativ evoluţia cataractei.

În prezent, o intervenţie chirurgicală în cazurile de cataractă durează între 35 şi 40 de minute, iar vederea pacientului este aproape imediat îmbunătăţită.

"Medicamentul nostru poate fi administrat fie sub formă de picături, fie sub formă de cremă şi se pune în ochi în fiecare noapte, înainte de somn. După examene oftalmologice de rutină medicii îşi pot da seama că o persoană are cataractă chiar înainte ca pacientul să constate o diminuare a capacităţii vizuale. Odată ce această boală este diagnosticată, în fazele sale incipiente, pacienţii pot folosi acest medicament pentru a-i încetini progresul", exxplică Dr. Tim Lovell, preşedinte al companiei Calpain Therapeutics.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
de menagi amide
acum 3 luni mi am schimbat ochelarii si dr mi a spus ca s ar vedea un inceput de catarcta, mi a dat aflomil picaturi pe baza de afine,am mai consultat dupa 3 luni alt oftalmolog sa vad parerea dumnealui. nu i am spus nimic de prima consultatie, nu mi a zis ca am sau nu dar sa ma prezint dupa 3 luni la un control. nu mi a dat nici un tratament, eu ce sa cred? care este numele medic, pentr cataracta fara sa ajungi la operatie? multumesc astept ce pute ti spune.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Fetiţa unor romi şi-a recăpătat vederea graţie unei campanii umanitare din Italia Roma, 30 mar. - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Irina Cornelia, o fetiţă de etnie romă din Galaţi în vârstă de un an a suferit patru intervenţii chirugicale la ambii ochi pentru corectarea unor probleme din naştere care nu îi permiteau să vadă. Medicii de la spitalul pediatric al Vaticanului...
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune O boală autoimună periculoasă afectează din ce în ce mai multe femei
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Picături pentru ochi care pot "dizolva" cataracta Cercetătorii americani au dezvoltat un nou medicament care poate fi administrat direct în ochi printr-un picurător destinat micşorării şi dizolvării cataractei, principala cauză de orbire la fiinţele umane, potrivit unui studiu publicat în revista 'Nature', informează sciencealert.com.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.