Cele mai citite
 


Regis Lhomme este noul preşedinte al ARPIM
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regis Lhomme, Director General Amgen România, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Regis Lhomme se află la conducerea Amgen începând cu luna octombrie a anului 2009, încă de la momentul lansării acesteia pe piaţa din România.
Având experienţă de peste 30 de ani în industria farmaceutică, cu precădere în Europa Centrală şi de Est, Regis Lhomme a lucrat de-a lungul timpului în câteva companii farmaceutice de renume.
În perioada 2000 - 2009 a coordonat operaţiunile Pfizer din România şi Rusia. Anterior, a supervizat deschiderea filialei Smith Kline Beecham în România. Activitatea sa în domeniul farmaceutic a început în cadrul companiei Merck Sharp & Dohme Franţa, unde timp de 8 ani a lucrat în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare.
Noul preşedinte ARPIM are o experienţă vastă în ceea ce priveşte colaborarea cu autorităţile din domeniul sănătăţii, fiind activ în piaţa românească începînd cu anul 1995, membru al mai multor boarduri ARPIM în trecut, preşedinte ARPIM în 2010 şi preşedinte al LAWG Rusia, înaintea reîntoarcerii sale în România.
,,Sistemul de sănătate din România este deosebit de provocator, de aceea misiunea pe care o preiau acum este foarte importantă. Credem că parteneriatul cu autorităţile române este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a sistemului şi pentru recuperarea decalajelor de tratament dintre pacienţii români şi pacienţii europeni. Cu expertiza pe care o avem prin membrii noştri putem contribui la identificarea de soluţii eficiente pentru toate aceste provocări. De aceea, promovăm transparenţa, dialogul şi predictibilitatea, ca elemente de bază ale unui parteneriat în folosul pacientului român şi pentru susţinerea pieţei farmaceutice', a declarat Regis Lhomme.
În cadrul alegerilor din data de 29 septembrie, Efthymios Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson a preluat funcţia de vicepreşedinte ARPIM, iar Mihai Briciu - director general Novo Nordisk şi Luca Visini - director general Eli Lilly, au preluat funcţiile de membri ai boardului.
Din componenţa boardului ARPIM mai fac parte: Radu Răşinar, Vicepreşedinte - director general AstraZeneca;Luana Ionaşcu, membru - director general Ipsen; Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline.
Anterior lui Regis Lhome, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de Franz Zinsberger - director general Boehringer Ingelheim. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călin Gălăşeanu, noul preşedinte ARPIM Călin Gălăşeanu, country manager Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Executiv român, în echipa de conducere a MSD într-una dintre pieţele farma cu cea mai rapidă dezvoltare din lume Octavian Popa, Director Financiar MSD România, va prelua, de la 1 septembrie, rolul de Director Financiar în subsidiara din Rusia - un business de aproape jumătate de milliard de dolari şi cu perspective importante de creştere.
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) are un nou board
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Amgen Romania a preluat Preşedinţia ARPIM ? Amgen România, filiala locală a celui mai mare producător de medicamente obţinute prin biotehnologie pe plan mondial, a preluat conducerea?Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.