Cele mai citite
 


Riscul de cancer la plămâni poate fi 'citit' în unghiile de la picioare (studiu)
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Unghiile de la picioare ar putea fi un indicator simplu pentru depistarea gradului de expunere la nicotină şi, prin urmare, a riscului de cancer la plămâni, scrie passionsante.be.

Cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii California au măsurat nivelurile de nicotină din unghiile tăiate de la picioare. La studiu au participat circa o mie de fumători, foşti fumători şi nefumători, care aveau sau nu cancer la plămâni.

Rezultatul - publicat în revista American Journal of Epidemiology - a fost că nivelurile mari de nicotină, depistate în acest fel, sunt asociate cu un risc de trei ori mai mare de apariţie a unui cancer la plămâni. 'Este o nouă măsurare, simplă şi obiectivă, a expunerii la nicotină', spun autorii cercetării. 'Riscul de cancer la plămâni poate fi prezis' astfel foarte simplu, încheie ei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
de Andrei
Dar nu nicotina cauzeaza cancerul de plamani, ci fumul de tutun ars. Ce, faci cancer la plamani de la plasturii cu nicotina? Trebuia sa tina cont cand au facut studiul de sursa nicotinei, daca era vorba de fumat sau de alte surse (guma de mestecat cu nicotina de exemplu)

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fumătorii se tem cel mai mult de cancer la gât, dinţi stricaţi şi cancer la plămâni (studiu) Fotografiile şocante de pe pachetele de ţigări nu au acelaşi impact asupra tuturor fumătorilor, care le percep diferit, în funcţie de sex şi vârstă, scrie passionsane.be.
Fumatul ar putea favoriza apariţia unor tulburări psihice (studiu) Cunoscut pentru că provoacă unele forme de cancer şi boli cardiovasculare, fumatul ar putea favoriza şi apariţia unor tulburări psihice severe, cum ar fi schizofrenia, arată un studiu publicat vineri în revista Lancet Psychatry şi preluat de AFP.
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Riscul de boli coronariene este mult mai mare pentru femeile fumătoare decât pentru bărbaţi/studiu/ Femeile care fumează sunt mult mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de inimă decât bărbaţii: riscul de a dezvolta boli coronariene - ucigaşul nr. 1 din Marea Britanie - este cu 25% mai mare pentru fumătoare, deşi acestea fumează de regulă mai puţine ţigări decât bărbaţii, relevă un studiu citat în ediţia...
Printr-un test al respiraţiei s-ar putea depista diferite tipuri de cancer (studiu) Un test al respiraţiei, la fel de ieftin ca etilotestul, ar putea permite depistarea cancerelor de plămâni, sân, intestine sau prostată, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică The British Journal of Cancer şi preluat de AFP.
Fumatul lungeşte cu şase săptămâni vindecarea fracturilor (studiu) În afară de efectele negative asupra inimii sau plămânilor, fumatul întârzie refacerea ţesuturilor osoase şi creşte riscul unor complicaţii, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea de medicină Pennsylvania şi menţionat de Le Figaro.