Cele mai citite
 


Teleorman: DSP derulează campania 'Şi tu vei reuşi, totul este să crezi'
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Teleorman derulează în această perioadă campania "Şi tu vei reuşi, totul este să crezi", scopul fiind promovarea practicilor comportamentale preventive în rândul populaţiei.
Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, activităţile care au loc până la sfârşitul lunii noiembrie se desfăşoară sub genericul "Gândeşte optimist - trăieşte sănătos", obiectivul principal fiind informarea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer cu privire la importanţa controlului privind evoluţia afecţiunii.
De asemenea, un accent deosebit se pune pe educarea populaţiei, în general, cu privire la rolul bunelor practici în reducerea riscului de cancer.
Între acţiunile iniţiate de DSP Teleorman se află expuneri şi mese rotunde despre prevenirea cancerului de col uterin şi de sân în unităţi economice şi instituţii cu personal predominant feminin, distribuirea de pliante, broşuri şi chestionare, organizarea de puncte stradale de informare în localităţile urbane.
În judeţul Teleorman cele mai frecvente cazuri de cancer, în ultimii ani, sunt cele la sân, col uterin şi colon, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: DSP a demarat un program de screening pentru cancerul de col uterin în două spitale mari Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a organizat două reţele de screening pentru cancerul de col uterin, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi Spitalului Municipal Roşiorii de Vede.
Braşov: Cazurile noi de cancer depistate anul trecut în judeţ, în scădere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov desfăşoară campania "Februarie-Luna naţională de prevenire a cancerului" prin acţiuni în şcoli şi distribuirea a peste 2000 de pliante pentru informarea femeilor privind importanţa testului Babeş Papanicolau.
Teleorman: DSP susţine o campanie de informare a populaţiei privind riscurile obezităţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman desfăşoară, în perioada 18-28 mai, o campanie de informare şi educare privind riscurile obezităţii.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Braşov: Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin În două licee din municipiul Braşov vor avea loc în această săptămână activităţi de informare vizând prevenirea cancerului de col uterin organizate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov săptămână în colaborare cu Fundaţia ABC cu ocazia marcării în perioada 25-31 ianuarie a 'Săptămânii Europene de prevenire...