Cele mai citite
 


Timiş: Clinică de imagistică amendată pentru că jumătate din medici nu erau la serviciu
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clinică medicală privată din Timişoara a fost sancţionată de inspectorii Casei Judeţene de Sănătate (CJAS) Timiş, pentru că jumătate din medici nu erau la serviciu, aşa cum ar fi trebuit, conform orarului.
'Au fost sesizate abateri cu privire la prezenţa personalului medical la cabinet în timpul programului. Doi din cei patru medici ai clinicii nu se aflau la cabinet, conform orarului cuprins în actul adiţional cu Casa. În conformitate cu prevederile contractului-cadru menţionat, furnizorul a fost sancţionat prin diminuarea cu 10% din contravaloarea serviciilor medicale paraclinice, aferente acestei luni', a declarat vineri Oana Răchitan, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.
Totodată, s-au constatat probleme în structura personalului, respectiv, doi medici aveau încetate raporturile de muncă cu furnizorul, fără ca acest lucru să fie anunţat în scris Casei de Asigurări de Sănătate Timiş. Ca urmare, clinica a fost sancţionată prin diminuarea cu 30% din contravaloarea serviciilor medicale paraclinice aferente lunilor în care s-a înregistrat această situaţie (iulie şi septembrie 2011).
Inspectorii Casei au verificat la clinica medicală modul de respectare a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract cu privire la organizare, structură de personal, informarea asiguraţilor, dotarea furnizorului şi asigurarea serviciilor.
CJAS Timiş desfăşoară constat diverse controale pentru a verifica buna desfăşurare şi calitatea serviciilor medicale oferite asiguraţilor. În prezent, instituţia a demarat o nouă acţiune de control ce vizează Programele Naţionale de Sănătate desfăşurate în spitalele din judeţ. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitale sancţionate pentru nereguli în înregistrarea şi raportarea pacienţilor spitalizaţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a depistat mai multe nereguli la unele spitale din judeţ în ceea ce priveşte concordanţa între serviciile medicale raportate de către furnizor şi decontate de către CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul spitalului...
Timiş: Spitalul Făget, sancţionat de CJAS pentru nereguli în completarea fişelor de internare ale pacienţilor Spitalul Orăşenesc Făget a fost sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş cu reţinerea a 1% din valoarea de contract pe două luni, pentru nereguli în completarea fişelor de observaţie aparţinând pacienţilor internaţi.
Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a alocat peste 1 milion de lei pentru servicii medicale paraclinice Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a alocat peste 1 milion de lei serviciilor medicale paraclinice.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...