Cele mai citite
 


Ucraina vrea să interzică importul detergenţilor cu fosfaţi
sâmbătă, 15 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale din Ucraina vrea să interzică importul detergenţilor de uz casnic care conţin fosfaţi, consideraţi principalii responsabili de apariţia algelor în apă şi a diferitelor infecţii, a anunţat joi ministrul de resort Nikolai Zlocevski citat de agenţia de presă Unian.
'Noi trebuie să încercăm să stopăm importul de produse de curăţenie şi igienizare care conţin fosfaţi', a subliniat el, indicând că ministerul său elaborează în prezent un proiect de lege în acest sens.

'Ne preocupă problema importului de detergenţi cu fosfaţi pentru că nicio instalaţie de tratare a apei din ţară nu poate elimina în acest moment fosfaţii atunci când aceştia ajung în apă. Iată de unde apar tot felul de alge de origine necunoscută şi sursa diferitelor infecţii şi boli', a evidenţiat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Cele mai multe din ţările UE au renunţat în totalitate la produsele de uz casnic care conţin fosfaţi, a spus el, adăugând că o interdicţie la astfel de produse nu va duce la un deficit de detergenţi în Ucraina, care le va înlocui cu produse mai puţin nocive şi prietenoase cu mediul.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Ucraina a interzis importul mai multor tipuri de legume din UE Ucraina a interzis temporar importul a o serie de legume din ţările Uniunii Europene /UE/, fără să ofere dovezi oficiale privind desfăşurarea de teste pentru detectarea virusului E.Coli, informează publicaţia ucraineană Liga, citând surse din cadrul Serviciului Fitosanitar al Ucrainei. Pe lista produselor...
Tulcea: Proiect româno-ucrainean pentru monitorizarea virusului West Nile Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) din Tulcea intenţionează să realizeze un proiect pentru monitorizarea virusului West Nile şi în delta ucraineană.
Senatorul Câmpanu va depune un proiect de lege privind examinarea psihiatrică a demnitarilor Senatorul independent Liviu Câmpanu va depune, luni, la Senat, un proiect de lege privind examinarea obligatorie psihologică şi psihiatrică a tuturor demnitarilor. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că actul normativ pe care îl propune urmăreşte efectuarea analizelor atât în momentul...
Camera Federativă a Medicilor respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, deoarece desfiinţează principiul solidarităţii Vicepreşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), dr. Dan Pereţianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, propus de dr. Cristian Vlădescu, deoarece actul normativ ar urma să desfiinţeze...