Cele mai citite
 


Profesorul Vasile Astărăstoae, cetăţean de onoare al Iaşiului
duminică, 16 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, a primit, vineri seara, distincţia de cetăţean de onoare al oraşului.
La evenimentul intitulat 'Seara Valorilor', organizat de municipalitate, au fost prezente câteva sute de persoane marcante ale comunităţii locale. În cadrul aceluiaşi eveniment, cetăţean de onoare al Iaşiului a fost desemnat şi academicianul Radu Miron.
Distincţia a fost acordată după ce numele rectorului a apărut într-un dosar DNA privind acte de corupţie şi deturnare de fonduri europene alocate pentru implementarea unei platforme eLearning, în urma căruia doi dintre directorii UMF au fost reţinuţi. În acelaşi dosar mai sunt anchetate 16 persoane fizice şi juridice, printre care profesorul Astărăstoae şi fiica sa, Daniela.
Afectat de scandal, rectorul UMF Iaşi a anunţat public că nu se va retrage din toate funcţiile deşi în urmă cu câtva timp se gândea ca după pensionare să se ocupe de o carieră parlamentară.
"Am luat decizia de a mă retrage din toate funcţiile şi, de ce nu, să emigrez cu familia. Dar acolo unde a scuipat DNA-ul au pupat primarul şi ieşenii prin această distincţie. Mă întorc şi ies la luptă. Voi candida la funcţia de rector al UMF pentru că nu voi lăsa să se politizeze această funcţie. Voi candida din nou şi la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor. În ultima săptămână am fost scuipat de la persoane care nu mă aşteptam, persoane cărora le-am făcut mult bine au aruncat cu noroi şi lături asupra mea. Mi-au fost aduse acuzaţii pe nedrept. Am văzut cum familia mea este dezonorată şi colegii mei sunt daţi la o parte. Când am fost internat în spital am primit sute de telefoane sau SMS-uri de susţinere de la oameni inimoşi. Tot atunci mi-am dat seama că am fost de vină că nu am luat în calcul ameninţările din ultimii doi ani, când mi s-a spus să nu mai fiu atât de vocal", a spus Vasile Astărăstoae în ropotele de aplauze a celor câteva sute de invitaţi la "Seara Valorilor".
Rectorul a fost invitat miercuri la DNA, pentru audieri. Nu a mai ajuns întrucât pe fondul unor probleme mai vechi, starea sa de sănătate s-a deteriorat, el fiind nevoit să se interneze în spital. A fost externat joi, la cerere. În cursul zilei de vineri, profesorul Astărăstoae a fost prezent la slujba liturgică oficiată la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei.
În cadrul aceluiaşi eveniment au mai fost acordate diplome de excelenţă elevilor care au participat la olimpiade internaţionale dar şi profesorilor acestora. Distincţii au primit şi directoarea Operei de Stat Iaşi, Beatrice Rancea, jurnalista Gabriela Gugeanu, de la TVR Iaşi, precum şi compania Antibiotice SA şi concernul american Delphi - pentru excelenţă în afaceri.
Finalul acestei manifestări a coincis cu sfârşitul unui concert susţinut de formaţia Mandinga şi cinci artişti în faţa Palatului Culturii, momentul culminant fiind aproape jumătate de oră de jocuri de lumini şi artificii. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.