Cele mai citite
 


Duminică, 16 octombrie, proclamată 'Ziua Steve Jobs' în California
luni, 17 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernatorul statului California Jerry Brown a anunţat sâmbătă că duminică 16 octombrie va fi proclamată 'Ziua Steve Jobs' în California, în semn de omagiu faţă de cofondatorul Apple care a murit la 5 octombrie şi care a 'personificat visul californian'.
Jerry Brown a apreciat, într-un comunicat preluat de AFP, că 'în viaţa şi în munca sa, Steve Jobs a personificat visul californian. 'A spune că a fost o persoană influentă este un eufemism. Inovaţiile sale au transformat industria, iar produsele pe care le-a conceput şi dezvoltat pentru piaţă au modificat maniera în care întreaga lume comunică', a adăugat el.

'Dar şi mai important este faptul că viziunea sa a ajutat ca tehnologii puternice, cândva rezervate doar marilor companii sau statului, să ajungă în mâinile consumatorilor de rând', a explicat oficialul. Steve Jobs a fost un 'vizionar californian unic şi era normal să marcăm această zi /16 octombrie 2001/, în onoarea vieţii şi a realizărilor sale', a conchis Brown.

Steven Paul Jobs s-a născut la 24 februarie 1955, la San Francisco /California/, şi avea de mai mulţi ani grave probleme de sănătate. În 2004 a fost atins de o formă rară de cancer al pancreasului, iar în 2009 a fost supus unui transplant de ficat.

La 24 august, Apple a anunţat demisia lui Steve Jobs, care a fost înlocuit de Tim Cook, la acea dată director operaţional al companiei. Într-o scrisoare adresată conducerii şi 'comunităţii' Apple, Jobs a menţionat că doreşte să rămână preşedinte al consiliului de administraţie.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE: Apple anunţă moartea lui Steve Jobs Compania americană din domeniul tehnologiei computerelor Apple a anunţat miercuri seara decesul binecunoscutului său ex-CEO Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, cofondator al firmei în 1976 şi care s-a ocupat de lansarea produselor de vârf ale firmei, de la Mac la Ipad, transmite AFP.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Steve Jobs a întârziat să se opereze de cancer (biografie) Patronul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, care a murit la începutul acestei luni, a întârziat intervenţia chirurgicală de cancer la pancreas care i-ar fi putut ameliora speranţa de viaţă, afirmă biograful său, Walter Isaacson, citat de AFP.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...
Transplant de ficat la o pacientă cu insuficienţă hepatică acută Multe din cazurile de insuficienţă hepatică acută ar putea fi salvate prin aplicarea dializei hepatice urmată de transplant, consideră prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni.