Cele mai citite
 


Petiţie de susţinere a prof.dr. Vasile Astărăstoae
luni, 17 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr aproximativ 800 de persoane, majoritatea medici, au semnat în mai puţin de două zile petiţia de susţinere a prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi, iniţiată de prof. dr. Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca.
Printre semnatari se numără: conf. dr. Gabriel Dimofte, prof. dr. Romeo Ciobanu, prof. dr. Mihai Ionac, prof. dr. Anca Buzoainu, prof. dr. Lucian Miron, prof. dr. Ioan Danila, prof. dr. Klara Brinzaniuc, prof. dr. Eugen Târcoveanu, prof. Mariana Graur, prof. dr. Monica Acalovschi, dr. Bogdan Jansen.
În susţinerea sa dr. Radu Iliescu de la Iaşi afirmă: "Am hotărât să îmi desfăşor cariera academică în România, la UMF Iaşi, după 10 ani în Europa vestică şi SUA, convins de reformele profesorului Vasile Astărăstoae. Semnez această petiţie cu convingerea că reformele şi promotorul lor, profesorul Vasile Astărăstoae, nu pot fi oprite de interese meschine".
La rândul său prof. dr. Mihai Ionac de la Timişoara spune: "Ştiţi că este o vorbă: numai în pomul cu fructe se aruncă cu pietre. De data acesta, ca în majoritatea cazurilor când într-o instituţie de stat se construieşte un sistem performant şi competitiv, "fructele" nu sunt dorite. Şi semnalul este clar şi răspicat, din nou. Metodele sunt cele binecunoscute, staliniste. Îi doresc domnului Astărăstoae săi aibă putere şi multă sănătate şi îl asigur că nu este singur".
Dr. Adrian Cacovean de la Râmnicu Vâlcea apreciază că: "Domnul profesor Astărăstoae este un incomod guvernării actuale. Ceea ce vedem acum este o înscenare cu tentă vădită de a împroşca cu noroi un om ferm şi incomod în calea tuturor promovărilor politice, incompetente şi penale ale guvernării actuale".
Petiţia de susţinere a prof. dr. Vasile Astărăstoae vine ca urmare a învinuirilor din dosarul DNA de aderare la un grup infracţional, abuz în serviciu, tentativă la fals pentru rambursarea unor fonduri europene, conflict de interese. Dosarul vizează trucarea platformei eLearning a UMF Iaşi, care a fost implementată cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro.
În acelaşi dosar sunt anchetate alte 18 persoane, printre care fiica sa Daniela, dar şi directorul economic şi cel de comunicare ai UMF. Ultimii doi au fost reţinuţi, în timpul săptămânii trecute, pentru 24 de ore, urmând ca luni să fie prezentaţi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi, cu propunere de arestare preventivă de 29 de zile.
Platforma e-learning a UMF Iaşi este cea mai complexă platformă de acest tip din România, care ţine evidenţa prezenţei la cursuri şi seminarii, rezultatele examenelor, CV-urile cadrelor didactice, activitatea acestora. De asemenea, pe aceeaşi platformă sunt postate şi cursuri pentru studenţi precum şi informaţii privind cazarea sau cuantumul taxelor. Informaţiile sunt furnizate în limbile română, engleză şi franceză. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.