Cele mai citite
 


V.Astărăstoae: Nu voi mai accepta ca în România să mai existe instituţii publice fără control civic
luni, 17 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Orice instituţie publică trebuie să fie depolitizată şi trebuie să se afle sub control civic, inclusiv DNA, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi.
În opinia profesorului ieşean, deşi primesc finanţare de la bugetul de stat instituţiile de stat trebuie să scape de controlul politic şi de controalele făcute la comandă. Un astfel de caz, susţine Astărăstoae, este cel al anchetatorilor care 'fabrică dosare' unor persoane aflate pe un post de conducere.
'Nu voi mai accepta ca în România să mai existe instituţii publice fără control civic. Va trebui să modificăm legislaţia. Voi face acest lucru că acest lucru se poate face chiar şi din celulă', a declarat presei profesorul Vasile Astărăstoae făcând aluzie la învinuirile care i se aduc în dosarul instrumentat de DNA privind trucarea unei licitaţii pentru platforma electronică a UMF, proiect finanţat cu bani europeni.
Astărăstoae, care este şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a răspuns jurnaliştilor că există iniţiative legislative care pot fi iniţiate nu doar în baza unui sprijin politic ci pe baza strângerii de semnături. El a recunoscut că ar fi mulţumit dacă unei astfel de iniţiative i se alătură şi partidele politice.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă în cadrul căreia Vasile Astărăstoae a dorit să facă precizări referitor la dosarul în care DNA îl învinuieşte de aderare la un grup infracţional, abuz în serviciu, tentativă la fals pentru rambursarea unor fonduri europene, conflict de interese. Dosarul vizează trucarea platformei eLearning a UMF Iaşi, care a fost implementată cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro.
În acelaşi dosar sunt anchetate alte 18 persoane, printre care fiica sa Daniela, dar şi directorul economic şi cel de comunicare ai UMF. Ultimii doi au fost reţinuţi, în timpul săptămânii trecute, pentru 24 de ore, urmând ca luni să fie prezentaţi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi, cu propunere de arestare preventivă de 29 de zile.
Platforma e-learning a UMF Iaşi este cea mai complexă platformă de acest tip din România, care ţine evidenţa prezenţei la cursuri şi seminarii, rezultatele examenelor, CV-urile cadrelor didactice, activitatea acestora. De asemenea, pe aceeaşi platformă sunt postate şi cursuri pentru studenţi precum şi informaţii privind cazarea sau cuantumul taxelor. Informaţiile sunt furnizate în limbile română, engleză şi franceză. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
de Maria
In cine sa mai avem incredere? doar in DUMNEZEU ca EL este singurul care nu ne face rau doar, sa-l ascultam..

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.