Cele mai citite
 


Botoşani: Lucrători de la Ambulanţă, agresaţi de pacienţi
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani a făcut, luni, o plângere la Poliţie, faţă de un bărbat care a aruncat cu pietre într-un echipaj de salvare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul medical al SJA, Liliana Mateciuc.
Potrivit acesteia, agresiunea a avut loc sâmbătă seară, după ce cadrele medicale au răspuns unui apel de urgenţă venit prin 112.
Ambulanţa s-a deplasat în oraşul Săveni pentru a îngriji un tânăr care a anunţat prin telefon că împotriva sa a fost utilizat un spray lacrimogen.
În momentul în care a ajuns la faţa locului, asistentul de pe salvare şi şoferul au fost loviţi cu pietre.
''Din păcate suntem supuşi tot mai des la ameninţări şi sperăm ca propunerile făcute de minister cu privire la protecţia cadrelor medicale să fie votată cât mai curândh, a afirmat Mateciuc.
Lucrătorii SJA au fost nevoiţi să se refugieze în ambulanţă şi să plece de la faţa locului, pentru a evita avarierea maşinii.
Incidentul de sâmbăta trecută a fost urmat de un altul, produs la numai o zi. Este vorba de un bărbat de 27 de ani, care, după ce a fost victima unui accident, era transportat la spital. Cu câţiva kilometri înainte de a ajunge în Botoşani, tânărul şi-a smuls gulerul cervical şi perfuzia şi i-a agresat verbal pe angajaţii SJA. Imediat ce ambulanţa a fost oprită, bărbatul a fugit, ajungând după câteva ore la spital. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Angajaţi de la Ambulanţă, răniţi într-un accident rutier Doi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani au fost răniţi, luni, după ce maşina de salvare în care se aflau a fost implicată într-un accident de circulaţie pe raza comunei Vorona.
Botoşani: Un pacient transportat cu ambulanţa a agresat o asistentă Un bărbat în vârstă de 38 de ani a agresat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi a distrus geamurile autospecialei de salvare.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Botoşani: Pacientă moartă în ambulanţă, după ce salvarea a fost blocată în trafic O femeie de 73 de ani a decedat, miercuri, într-o ambulanţă care o transporta la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, după ce salvarea în care se afla a fost blocată în trafic.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...