Cele mai citite
 


Chavez ar mai avea de trăit doi ani (medic)
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Afecţiunea oncologică detectată în cazul preşedintelui venezuelean Hugo Chavez nu lasă nicio speranţă pentru un rezultat favorabil de tratament, cu un astfel de diagnostic pacientul nu poate trăi mai mult de doi ani, a declarat duminică seara Salvador Navarrete, chirurgul care s-a ocupat de tratamentul lui Chavez în Venezuela, într-un interviu acordat publicaţiei mexicane Milenio Semanal.
'Cred că prognozele în ceea ce priveşte sănătatea lui Chavez nu sunt foarte încurajatoare, când spun acest lucru mă refer exact la faptul că nu are de trăit mai mult de doi ani', a afirmat chirurgul, care a făcut parte dintr-un grup restrâns de medici care l-au tratat pe Chavez în 2002.

'În baza informaţiilor de care dispun de la familia sa, Chavez are o tumoră în zona pelviană, motiv pentru care s-a recurs la tratamentul agresiv de chimioterapie', a spus el.

În interviul pentru publicaţia mexicană, Navarrete apreciază că decizia de a devansa alegerile prezidenţiale din Venezuela este legată de prognoza sumbră în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Hugo Chavez

Interviul lui Navarrete a apărut în ziua în care preşedintele Venezuelei a zburat în Cuba pentru un nou examen medical.

În ajun, Chavez a afirmat că evoluţia bolii sale decurge spre bine. El a recunoscut că acum patru săptămâni se afla în stare critică, dar că în prezent parcă totul decurge normal.'Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt în viaţă şi mă ţin pe picioare', a remarcat şeful statului venezuelean.

La 10 iunie, la Havana, Chavez a fost operat din cauza unui abces pelvin. După zece zile, el a suferit o altă intervenţie chirurgicală - pentru a elimina o tumoră malignă a colonului.De-a lungul ultimelor luni, Chavez a fost supus la patru sesiuni de chimioterapie - trei în Cuba şi una la Caracas.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Venezuela: Manifestanţii vor să ştie 'adevărul' în legătură cu preşedintele Hugo Chavez Sute de opozanţi ai preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, au manifestat duminică la Caracas reclamând 'adevărul' în legătură cu starea de sănătate a şefului statului, care nu a mai apărut în public de aproximativ trei luni, când a plecat în Cuba pentru a fi operat de cancer, relatează AFP.
Hugo Chavez a revenit în Venezuela după al patrulea ciclu de chimioterapie Preşedintele Hugo Chavez a revenit joi în Venezuela după cel de-al patrulea ciclu de chimioterapie urmat în Cuba pentru tratatarea cancerului de care suferă, transmite vineri AFP.
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.