Cele mai citite
 


Copiii născuţi prematur sunt mai expuşi riscului de autism
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Copiii născuţi prematur sunt de cinci ori mai expuşi riscului de a suferi de autism decât cei născuţi cu o greutate normală, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană Pedriatics, citat de AFP.

Studiul a fost realizat de cercetători ai Universităţii din Pennsylvania pe 862 de copii născuţi între septembrie 1984 şi iulie 1987 în statul american New Jersey şi care aveau o greutate la naştere cuprinsă între 500 de grame şi două kilograme.

Aceştia au fost monitorizaţi până la vârsta de 21 de ani, constatându-se că 5% dintre ei sufereau de autism, în timp ce acest procent este de numai 1% pe ansamblul populaţiei. 'În timp ce rata supravieţuirii celor născuţi prematur se ameliorează, numărul copiilor care supravieţuiesc dar rămân cu handicap este o problemă tot mai mare pentru sănătatea publică', a subliniat doctorul Jennifer Pinto-Martin, director la Centrul de Cercetare pentru Autism al Universităţii din Pennsylvania, principalul autor al studiului. 'Această nouă cercetare ne face să presupunem că o greutate prea mică la naştere ar putea fi un factor de risc pentru autism', a mai precizat ea.

Corelaţia dintre o greutate prea mică la naştere şi un ansamblu de probleme cognitive este cunoscută de mult timp, dar acest studiu este primul care constată că aceşti copii sunt mai expuşi riscului de autism, precizează autorii cercetării.

'Problemele cognitive de care suferă aceşti copii ar putea să ascundă simptome ale autismului', explică doctorul Pinto-Martin, care recomandă părinţilor copiilor născuţi prematur să încerce să descopere cât mai devreme aceste simptome. După cum afirmă medicul pediatru, depistarea acestei boli din timp ameliorează rezultatele pe termen lung şi poate ajuta copiii în viaţa de la şcoală şi de acasă.

Cercetătorii Universităţii din Pennsylvania trebuie să studieze de acum înainte legăturile posibile dintre hemoragiile cerebrale (o complicaţie frecventă la copiii născuţi prematur) şi autism, folosind examinarea cu ultrasunete.AGERPRES/(Sorin Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii născuţi prematur devin adulţi introvertiţi (studiu) O echipă de cercetători britanici a arătat că bebeluşii cu o greutate mai mică de 1,5 kg sau născuţi înainte de opt luni de sarcină au mai multe şanse de a dezvolta o personalitate neliniştită şi de a fi mai puţin angajaţi social, se arată într-un studiu publicat în revista 'Archives of Disease in Childhood'...
Copiii sunt capabili să proceseze informaţii încă din perioada intrauterină (studiu) Copiii pot începe să proceseze şi să înţeleagă informaţii încă din faza intrauterină, relevă cercetători de la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii din Florida, într-un studiu publicat recent în revista Infant Behavior and Development.
Copiii născuţi prematur prezintă un risc crescut de tulburări de autism şi de atenţie Naşterile premature pot altera conectivitatea între diferite părţi ale creierului, ceea ce ar putea creşte riscul de tulburări de autism şi deficit de atenţie, potrivit unui studiu britanic publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA, informează AFP.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Pierderea în greutate este benefică la orice vârstă (studiu) Excesul de greutate constituie un factor evident de risc cardiovascular. Un studiu amplu realizat de cercetători britanici arată că pierderea în greutate are efecte pozitive la orice vârstă, scrie passionsante.be.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.