Cele mai citite
 


Dumitru Costin (BNS): Dacă vom avea case de sănătate private, 15 milioane de oameni rămân descoperiţi
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat luni, cu ocazia dezbaterii pe tema 'Carta Socială Europeană - astăzi şi mâine', că, în cazul în care proiectul de lege privind înfiinţarea a zece case de asigurări de sănătate private va intra în vigoare, atunci nu mai puţin de 15 milioane de oameni vor rămâne descoperiţi în ceea ce priveşte accesul la serviciile medicale.
'Dacă aşa-zisa reformă a sănătăţii publice din România va fi pusă în aplicare şi - drept urmare - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va fi desfiinţată, ne vom afla în situaţia ca 15 milioane de oameni să rămână descoperiţi din punct de vedere medical. Lipsa de fonduri cu care se confruntă Casa la ora actuală este determinată de faptul că numai cinci dintre cei peste 20 de milioane de locuitori ai ţării contribuie la bugetul asigurărilor de sănătate. Chiar şi aşa, statul colectează anual miliarde de euro din contribuţiile asiguraţilor, însă fondurile obţinute sunt prost gestionate. În loc să folosească cum trebuie aceşti bani, autorităţile române doresc să realizeze o reformă a sănătăţii prin care principiul solidarităţii sociale va fi aruncat la gunoi, iar milioane de oameni aflaţi la limita sărăciei nu vor mai avea dreptul la servicii medicale', a declarat preşedintele BNS.
Acesta a anunţat, totodată, că va face demersuri la nivelul Consiliului Europei în vederea înfiinţării unui 'punct de contact', unde românii nemulţumiţi de încălcarea uneia dintre cele 31 de prevederi ale Cartei Sociale Europene vor putea sesiza acest lucru.
'Este necesar ca şi în România să funcţioneze un Sistem de Reclamaţii Colective, aşa cum se întâmplă în toate statele civilizate. Cetăţenii trebuie să aibă şansa de a semnala Europei că România nu-şi face lecţiile sau nu respectă prevederile Cartei Sociale', a mai spus Dumitru Costin.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dacă vom avea case de sănătate private, 15 milioane de oameni rămân descoperiţi /BNS/ Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat luni, cu ocazia dezbaterii pe tema 'Carta Socială Europeană - astăzi şi mâine', că, în cazul în care proiectul de lege privind înfiinţarea a zece case de asigurări de sănătate private va intra în vigoare, atunci nu mai puţin de...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Fonduri insuficiente pentru tratamentul pacienţilor cu HIV/SIDA Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a asigurat pentru Programul HIV/SIDA numai 19 milioane de lei, faţă de un necesar de 34, 35 milioane lei pentru acest an.
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
Mişcarea Populară propune eliminarea 'monopolului' CNAS, printr-un proiect de lege a Sănătăţii Mişcarea Populară propune, printr-un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, eliminarea "monopolului" CNAS la contractarea serviciilor din pachetul de bază prin introducerea sistemului "mutualist" în care membrii aderenţi să aibă posibilitatea de a controla activitatea...