Cele mai citite
 


Franţa: moştenitoarea companiei L'Oréal, Liliane Bettencourt, plasată sub tutelă
luni, 17 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 17 oct /Agerpres/- Liliane Bettencourt, moştenitoarea fondatorului companiei de cosmetice L'Oreal, deţinătoarea celei de-a treia averi din Franţa, va fi plasată sub tutelă, cel mai ridicat nivel de protecţie judiciară, relatează luni AFP.
Plasarea sub tutelă pune în discuţie mandatul de administratoare a gigantului cosmeticelor deţinut de Liliane Bettencourt, care serbează în această săptămână împlinirea a 89 de ani. Liliane Bettencourt va fi plasată sub tutela nepotului său cel mai mare, Jean-Victor Meyers, bunurile şi patrimoniul acesteia fiind plasate sub tutela fiicei sale Francoise Bettencourt-Meyers şi a celor doi nepoţi ai săi, au declarat avocaţii părţilor la încheierea unei şedinţe în faţa judecătorului pentru tutele din Courbevoie, la periferia Parisului.

Un raport de expertiză medicală a lui Liliane Bettencourt a fost dezvăluit, cu puţin timp înainte de această şedinţă, de site-ul cotidianului Le Monde. Potrivit acestui raport, Liliane Bettencourt suferă de 'demenţă mixtă' şi de 'boala Alzheimer într-un stadiu moderat sever', aflându-se într-un 'proces degenerativ cerebral lent'.

Cei trei tutori desemnaţi au asigurat imediat că plasarea sub tutelă nu va avea consecinţe asupra administrării companiei şi a 'echilibrului acţionariatului'.

Celălalt mare acţionar al companiei L'Oréal este marca Nestlé cu 30% din capital.

Într-un interviu publicat în săptămânalul Le Journal de Dimanche /JDD/, Liliane Bettencourt a ameninţat că va părăsi Franţa dacă fiica sa va obţine plasarea ei sub tutelă.

În vara anului 2010, Liliane Bettencourt s-a aflat în centrul unui scandal politico-financiar cu numeroase ramificaţii, apărut în urma unui conflict familial, care s-a extins în lumea politică şi a condus la demisia ministrului Eric Woerth, din cauza unor suspiciuni cu privire la conflicte de interes şi finanţare ilegală.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Franţa: Jerome Cahuzac anunţă că demisionează din Adunarea Naţională şi părăseşte definitiv viaţa politică Paris, 16 apr /Agerpres/- Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac, care a provocat un seism politic în ţara sa după ce s-a descoperit că a avut un cont secret în Elveţia, a anunţat, într-un interviu acordat marţi postului de televiziune BFMTV, că demisionează şi din Adunarea Naţională, relatează...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Boala Alzheimer: Experimente promiţătoare pe peşti-zebră Paris, 29 apr /Aerpres/ - Profesorul francez Etienne-Emile Baulieu, care cercetează rolul unei proteine în creierul pacienţilor afectaţi de Alzheimer, a anunţat marţi că a reuşit să 'trateze' peşti-zebră prin modularea acestei proteine, făcând astfel să se întrevadă posibilitatea sintetizării unui medicament...