Cele mai citite
 


Hugo Chavez suferă de sarcom cu prognostic foarte grav
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat din nou în Cuba pentru a-şi face 'o revizie generală' a sănătăţii după patru şedinţe de chimioterapie la care s-a supus în urma extirpării unei tumori canceroase în luna iunie anul acesta, notează luni ziarul La Razon.
'Trăiască Venezuela, trăiască viaţa', a spus Chavez într-o scurtă alocuţiune pe pista aeroportului Maiquetia din Caracas, subliniind că pleacă la Havana pentru a continua procesul pe care l-a urmat 'timp de aproape patru luni'. 'Am încredere, ca majoritatea venezuelenilor am încredere în viaţă şi mare încredere că ceea ce voi face în Cuba va avea succes, cum a avut succes şi intervenţia chirurgicală şi tratamentul postoperator şi cele patru faze de chimioterapie', a precizat preşedintele.

El a explicat că i se vor face examinări riguroase: imagistică medicală, o revizie integrală a corpului, până în cele mai mici ascunzişuri, pentru a verifica rezultatele acestei prime etape'. Chavez prevede să se întoarcă peste câteva zile în ţară cu 'veşti bune pentru patrie' şi l-a lăsat la cârmă pe vicepreşedintele Elias Jagua, care l-a condus la aeroport cu restul cabinetului.

Într-un interviu acordat revistei mexicane 'Milenio Semanal', doctorul Salvador Navarrete care a făcut parte din echipa de medici care l-a îngrijit pe preşedinte spune încă că Hugo Chávez, are o 'tumoare pelviană', care este 'foarte agresivă' şi că 'expectativa de viaţă ar putea fi de până la doi ani".'Informaţia pe care o am de la familie, este că Chavez are un sarcom, o tumoare cu prognostic grav şi sunt aproape sigur că acesta este adevărul'. "M-am întâlnit cu medicul său de familie cu care am împărtăşit informaţia disponibilă şi am coincis deplin cu privire la acest diagnostic", a asigurat Navarrete.

Chirurgul a mărturisit că a făcut parte din echipa medicală care l-a îngrijit timp de câţiva ani pe Chavez la Palatul Miraflores înainte de a fi diagnostic cu cancer şi de a pleca la îngrijiri în Cuba. El a relevat că Chavez suferă de un cancer pelvian, eliminând posibilitatea ca preşedintele să aibă un cancer la prostată, având în vedere procesul agresiv de chimioterapie la care a fost supus. 'Iar când spun că prognosticul nu este bun înseamnă că speranţa de viaţă poate să fie de până la doi ani. Ceea ce explică motivul devansării alegerilor', a declarat medicul revistei Milenio Semanal.

Referitor la decizia preşedintelui de a se lăsa pe mâna medicilor cubanezi, Navarrete a declarat că 'preşedintele Chavez nu are încredere în nimeni în Venezuela, doar în cubanezi'. O atitudine pe care, în opinia sa, a adoptat-o după tentativa de lovitură de stat împotriva sa. El a explicat că Chavez a crezut că nu se va îmbolnăvi niciodată şi a scos în evidenţă stresul la care sunt supuşi toţi preşedinţii. Şi a dezvăluit totodată că Chavez "a fost tratat în trecut de o boală de tip maniaco-depresivă cunoscută de biografii şi de medicii care l-au îngrijit'.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
Venezuela: Hugo Chavez vrea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile din 2012 Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, va candida la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de şase ani, în ciuda recentei operaţii de îndepărtare a unei tumori canceroase, a declarat el pentru publicaţia de stat Correo del Orinoco, într-un interviu publicat duminică şi preluat de AFP.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Gral Medical ofera, in premiera, servicii de second opinion pentru imagistica medicala Rolul si beneficiile serviciilor de second opinion Intrebarile de genul : „Este posibil ca doctorul meu sa fi gresit? Rezultatul ar fi fost altul daca urmam alt tratament?” se regasesc in sufletul fiecarui pacient, dar si a membrilor familiei. In urma apelarii la serviciile de second opinion putem...