Cele mai citite
 


Medicii au prelevat probe de la copiii unei grădiniţe din Sibiu, după ce o fetiţă a murit de meningită
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) din Sibiu au prelevat luni probe de la toţi copiii de la o grădiniţă din oraş şi au făcut dezinfecţie, după ce o fetiţă de trei ani care învăţa aici a murit de meningită.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu, o fetiţă de trei ani a decedat vinerea trecută de meningită, după ce părinţii au internat-o la Spitalul de Pediatrie cu otită.
"Vineri copilul a murit la Pediatrie având meningită. Luni, colegii mei au făcut exudatul nazal şi faringian la copiii de la grădiniţă. Starea fetiţei s-a agravat, după ce a fost diagnosticată cu otită", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Berariu.
Din declaraţiile reprezentantei DSP, copiii de la care s-au recoltat probe luni nu sunt în pericol.
Aceasta a arătat că s-au luat probe de la colegii micuţei de-abia luni pentru că ''sâmbătă şi duminică nu erau aceştia la grădiniţă pentru exudat".
Contactat de corespondentul AGERPRES, prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a spus că "a aflat din ziare de decesul fetiţei de meningită şi că nu a ştiut că DSP nu a informat mass-media de acest caz". AGERPRES/(A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Grădiniţă închisă pentru dezinfecţie, după diagnosticarea unui copil cu meningită Grădiniţa cu program prelungit 'Aşchiuţă' din municipiul Suceava a fost închisă pentru două zile în vederea dezinfecţiei, după ce un copil care frecventa unitatea s-a îmbolnăvit de meningită acută virală, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Societatea Română de Pediatrie recomandă vaccinarea împotriva otitei medii acute-cel mai frecvent întâlnită la copii Societatea Română de Pediatrie atrage atenţia că dintre toate bolile pneumococice otita medie acută este cel mai frecvent întâlnită la copii şi susţine că aceasta poate fi prevenită prin vaccinare.
Sibiu: Bacterii coliforme descoperite în alimente, la o grădiniţă unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit Treisprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital, în urmă cu cinci zile, după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare, inspectorii sanitari descoperind în alimentele consumate de cei mici bacterii coliforme şi E Colli...
Bacău: Medicii legişti spun că băiatul de patru ani căruia i s-a refuzat internarea a murit de meningită Medicii legişti băcăuani care au efectuat examenul anatomo-patologic al cadavrului băiatului în vârstă de patru ani, decedat la finele săptămânii trecute după ce i se refuzase de două ori internarea în Spitalul municipal din Moineşti, au comunicat, joi, că minorul suferea de meningită şi nu de otită...
Suceava: Creşte numărul cazurilor de meningită de la Grădiniţa "123" Suceava, 8 iun Agerpres - Numărul copiilor internaţi cu meningită acută virală, de la Grădiniţa "123" din Suceava, a ajuns 13 după ce încă patru copii s-au îmbolnăvit, a declarat presei vineri purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 21 Numărul cazurilor de meningită acută virală într-un focar care s-a declanşat la o grădiniţă din Suceava a ajuns la 17, a informat luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.