Cele mai citite
 


Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România
marţi, 1 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii remis luni AGERPRES.

Din cele 26 de cazuri confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, nouă au fost identificate în Bucureşti, şase cazuri în judeţul Mureş, trei în judeţul Cluj, câte două în judeţele Ilfov şi Timiş, câte un caz în judeţele Braşov, Galaţi, Mehedinţi şi Vâlcea.

Persoanele care au fost depistate cu gripă provin din rândul unor turişti sosiţi din Bulgaria - un focar cu patru persoane confirmate, Spania - două focare cu câte două persoane confirmate, Anglia - un focar cu două persoane confirmate, 15 cazuri individuale de persoane revenite din diverse ţări - Spania (9), Grecia (4), Anglia (1) şi Cehia (1) şi un caz secundar cu contact apropiat al unui caz confirmat în săptămâna precedentă.

În prezent, starea de sănătate a celor 26 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală. Aceştia se află internaţi în spital, în secţiile de boli infecţioase special amenajate, sau sunt izolaţi la domiciliu, după caz. Toţi pacienţii urmează un tratament cu antivirale, se mai arată în comunicat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Virusul A(H1N1) a devenit predominat în lume Geneva /Elveţia/, 29 aug /Agerpres/ - Virusul A(H1N1), care a ucis circa 2.200 de persoane în 177 de ţări, a devenit virusul gripal dominant în lume, depăşind gripa sezonieră, a avertizat - vineri, într-o notă - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, potrivit AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).