Cele mai citite
 


Satu Mare: Deficit de 20 de medici specialişti la Spitalul Judeţean
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are un deficit de 20 de medici pe mai multe specializări, cinci noi medici fiind angajaţi recent la această unitate.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că cinci medici specialişti au ales să lucreze la Satu Mare după terminarea rezidenţiatului, însă ar mai fi nevoie de aproximativ 20 de specialişti pentru a acoperi fără probleme toate secţiile.
"Ar fi nevoie de 20 de medici, în special la Anestezie Terapie Intensivă, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Radiologie. În acest domeniu se pare că este un fenomen naţional, tinerii nu prea aleg aceste specializări. Mă bucur că am reuşit să aducem noi medici specialişti, obiectivul numărul unu fiind de a-i aduce acasă pe sătmăreni şi de a asigura un act medical de calitate", a declarat Csehi Arpad.
Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că la majoritatea secţiilor încadrarea medicilor este "sub mediu spre minim". Au fost unele probleme acute la secţiile Gastroenterologie, Ortopedie, Psihiatrie, Chirurgie pediatrică, însă din această lună cinci medici care şi-au finalizat rezidenţiatele au ales să lucreze la Satu Mare.
"Ne bucurăm foarte mult că noii medici au ales Satu Mare, mai ales că provin din clinici de prestigiu. Nu este uşor, Satu Mare poate nu oferă atâtea perspective. Încercăm să-i atragem pe medici şi prin obţinerea de locuinţe, sunt deja cereri înregistrate în acest sens", a declarat Adrian Marc. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Spitalul Judeţean va angaja personal, fiind în deficit cu circa 400 de posturi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare va angaja personal, la început pentru o perioadă determinată, ca să poată ocupa o parte din cele circa 400 de posturi libere.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Satu Mare: Deficit de medici specialişti la toate spitalele din judeţ Conducerile spitalelor din judeţul Satu Mare s-au plâns vineri prefectului Eugeniu Avram de lipsă de cadre specializate, medicii fiind obligaţi să facă ture suplimentare şi nu pot să îşi ia concediile cuvenite.
Satu Mare: Opt persoane au ajuns la spital cu intoxicaţie de la ciuperci Opt persoane au ajuns în weekend la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare după ce au consumat ciuperci otrăvitoare.