Cele mai citite
 


Timiş: Cinci suspecţi de trafic de droguri de risc, audiaţi la DIICOT Timişoara
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci suspecţi de trafic de droguri de risc, din Mehedinţi şi Timiş, vor fi audiaţi la DIICOT Timişoara, în urma unei descinderi la mai multe adrese din cele două judeţe, care au avut loc luni dimineaţa.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timişoara, car au efectuat percheziţiile, i-au identificat pe cei consideraţi a fi liderii grupării infracţionale, care au vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani.
'Poliţiştii au stabilit că într-un imobil ce aparţine unuia dintre suspecţi, situat în judeţul Mehedinţi, membrii grupării cultivau cannabis şi îl pregăteau pentru distribuţie către consumatori. Marfa le era distribuită, în special, consumatorilor de droguri din Timişoara', a declarat pentru AGERPRES, Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.
Până acum, au fost descoperite circa 100 de kilograme, iar prafurile erau comercializate cu câte 10 euro plicul de 1 gram, iar pentru a nu-şi pierde clienţii, drogurile erau vândute şi pe datorie.
Partea de vest a ţării se situează pe primul loc, după Bucureşti, în ceea ce priveşte consumul de droguri 'legale'.
'Asta, pentru că zona de vest este cunoscută ca fiind una foarte puternic dezvoltată din punct de vedere economic. (...). Influenţa occidentală, dezvoltarea economică, atrag după sine şi o puternica mişcare socială, care se regăseşte în toate mediile de tineret în care aceştia îşi petrec timpul liber', a explicat, pentru AGERPRES, Mihaela Tomiţă, comisar-şef în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara.
Potrivit evidenţelor, vârsta de la care tinerii încep să consume, de exemplu, etnobotanice, este tot mai mică, chiar de la 11 ani.
În urma unui studiu realizat în Timiş la finalul anului trecut, 95% dintre tinerii au declarat că ştiu cel puţin două-trei persoane din anturajul lor, care consumă astfel de substanţe, în vreme ce numărul celor care consumă droguri ilegale este în jur de 50%.
AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Percheziţii la distribuitori de droguri şi etnobotanice din trei judeţe Procurorii DIICOT au efectuat, joi, nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea de droguri şi produse cu efecte psihoactive (etnobotanice).
Percheziţii de amploare la traficanţi de medicamente Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie efectuează joi 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi în Capitală, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente din ţară şi străinătate de tip Xanax, Rivotril...
IGPR: Percheziţii la persoane specializate în trafic de droguri de risc Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Satu-Mare şi procurorii DIICOT au efectuat joi cinci percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc, informează un comunicat de presă al IGPR.
Hunedoara: Zeci de persoane aduse la DIICOT într-un dosar de consum şi trafic de droguri Cel puţin 80 de persoane au fost aduse joi după-amiază la sediul DIICOT Hunedoara pentru audieri într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri, în cursul zilei fiind efectuate peste 50 de percheziţii la domiciliile învinuiţilor, majoritatea locuind...
Prahova: Şapte persoane reţinute de DIICOT Ploieşti pentru trafic de droguri de risc Şapte persoane au fost reţinute, miercuri seară, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti într-un dosar privind traficul ilicit de droguri de risc, acestea urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere...
Timiş: Descinderi în forţă la grupări mafiote care vindeau droguri de mare risc elevilor Ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara şi cei de la Serviciul de Acţiuni speciale al Poliţiei Timiş desfăşoară, marţi dimineaţa, o amplă operaţiune în forţă pentru anihilarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi mare risc care vindeau stupefiantele elevilor...