Cele mai citite
 


Fundaţia Bristol-Myers Squibb anuntă şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est pentru creşterea gradului de cunoştinţe, prevenţia şi îngrijirea cancerului
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

(PRINCETON, New Jersey, 14 octombrie, 2011) – Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat astăzi acordarea a şase donaţii  noi în valoare totală de peste 900,000$. Aceste donaţii sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei si îngrijirii acestuia, prin dezvoltarea capacităţilor de îngrijire a asistentelor medicale specializate şi prin construirea unor parteneriate comunitate- asistente medicale, în Ungaria, Polonia, România şi Rusia.

Aceste donaţii sunt urmarea cererii de propuneri emise în cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, program ce vine în sprijinul eforturilor fundaţiei de a reduce decalajele din domeniul îngrijirii cancerului existente în Europa Centrala şi de Est.

 

Organizaţiile care primesc aceste grant-uri sunt:

  • Fundaţia Hospice Ungaria va implica asistente medicale cu specializare generală în efortul de a încuraja populaţia de origine rromă să participe la screening-ul cancerului cervical, mamar şi de prostată si să se adreseze serviciilor de îngrijire oncologică cănd este necesar.
  • Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Dezvoltare Profesională va adapta si implementa în Romania modelul american Oncology Nurse Navigator.
  • Proiectul Speranţa Polonia va oferi cursuri comunităţii de asistente şi echipelor de îngrijire primară de sănătate, pentru a îmbunătăţi diagnosticarea precoce a cancerului la copii.
  • Societatea Romană de Cancer va oferi cursuri asistentelor medicale despre modul cum să facă cunoscute în comunităţile lor informaţii despre profilaxia, diagnosticul precoce, ghidurile de tratament şi monitorizarea ulterioară a cancerului de stomac, de colon şi a melanomului.
  • Universitatea din Washington va forma un parteneriat cu Universitatea Medicală de Stat Bashkir din Russia pentru a oferi cursuri asistentelor medicale despre practicile oncologiei bazate pe evidenţe.
  • Serviciile Mondiale La Crosse vor imbunătăţi cunoştintele asistentelor şi vor extinde scopul practicii medicale în clinicile de medicina generală din Rusia.
"Asistentele medicale sunt parte integrată a sistemului de îngrijiri de sănătate şi au un potenţial ridicat pentru a influenţa semnificativ evoluţia pacientului,” a spus John Damonti, preşedinte al Fundaţiei Bristol-Myers Squibb.  “Prin cererea de propuneri din cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, am cautat soluţii inovatoare care să crească gradul de participare al asistentelor medicale în educarea pacientului şi să ajute la reducerea decalajelor existente în evoluţia pacienţilor cu cancer din Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Proiectele pe care le-am selectat vor îmbunătăţi educaţia şi cunoştinţele asistentelor medicale şi ale pacienţilor şi în cele din urmă vor creşte rolul pe care asistentele îl au în reducerea efectelor cancerului şi în controlul bolii."

           

Despre Cancer în Europa Centrală şi de Est

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în Europa şi rămăne o problemă semnificativă de sănătate. În acest moment sunt 3 milioane de cazuri noi de cancer şi 1.7 milioane de decese determinate  de cancer în această regiune1. Totuşi, ţările din Europa Centrala şi de Est au rate de incidenţă şi mortalitate mai mari decât cele 15 ţări din Uniunea Europeana2. Lipsa de educaţie a populaţiei, lipsa profilaxiei şi a eforturilor de screening, precum şi resursele limitate ale sistemelor de  sănătate sunt factori care contribuie la această diferenţă.
 
Despre Fundaţia Bristol-Myers Squibb şi programul Bridging Cancer Care
 Misiunea Fundaţiei Bristol-Myers Squibb este de a contribui la reducerea acestor discordanţe prin consolidarea rolului şi cunostinţelor personalului medical din comunitate, prin integrarea asistenţei medicale şi a serviciilor de suport din comunitate şi prin atragerea comunităţilor în activităţile de luptă împotriva bolii.  Activitatea Fundaţiei corelate în aria oncologică în Europa Centrală şi de Est intră sub auspiciile programului Bridging Cancer CareTM.  În afara cancerului, Fundaţia se concentrează asupra HIV/SIDA în Africa prin intermediul programului SECURE THE FUTURE®, a hepatitei B şi C în Asia prin intermediul programului Delivering HopeTM, a sănătăţii mentale în SUA prin intermediul programului Mental Health & Well-being şi asupra diabetului zaharat tip 2 în SUA  prin programul Together On Diabetes®.
 
Incepând cu anul 2007 programul Bridging Cancer Care al Fundaţiei a canalizat acordarea de donaţii şi dezvoltarea de parteneriate asupra discrepanţelor existente în îngrijirea cancerului în Europa Centrala şi de Est. Acest lucru se realizează prin programe concentrate asupra unor necesităţi variate, incluzând suport psihosocial, informaţii despre boală, îngrijire paliativă, coordonarea asistenţei oferite, evaluarea serviciilor acordate în cancer şi consolidarea capacităţilor de asistenţă medicală. Din anul 2010, Fundaţia s-a concentrat pe acordarea de grant-uri proiectelor care imbunătăţesc competenţele de asistenţa în cancer şi care dezvoltă parteneriate asistente medicale / comunitate.
 
Despre Bristol-Myers Squibb
Bristol-Myers Squibb este o companie biofarmaceutică globală a carei misiune este aceea de a descoperi, dezvolta  şi  furniza  medicamente inovative care să ajute pacienţii în lupta cu bolile grave.
 
 
Contact Media:
Irene Psyrra +30.210.6074479
 
Referinţe:
1 Coleman, M.P. Responding to the challenge of cancer in Europe (2008).
2 Zatanski, W., J. Didkowska. Closing the gap: cancer in Central and Eastern Europe Eur J Cancer. 2008 Jul;44(10):1425-37
1.       

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est de Fundaţia Bristol-Myers Squibb Şase donaţii noi, în valoare totală de peste 900.000 dolari SUA, pentru Europa Centrală şi de Est, au fost acordate de Fundaţia Bristol-Myers Squibb, pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei şi îngrijirii acestuia, se arată într-un comunicat de presă.
FUNDAŢIA BRISTOL-MYERS SQUIBB-CINCI NOI GRANTURI PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA COMPETENŢELOR DE INGRIJIRE ÎN CANCER ÎN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST Simpozionul Bridging Cancer Care™ din cadrul Conferinţei Internaţionale privind Asistenţa în Cancer de la Praga are ca temă centrală eliminarea barierelor şi îmbunătăţirea performanţelor în practica clinică a asistenţilor din domeniul oncologiei
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...