Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Elevii învaţă să mănânce sănătos
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Şcoala Nr. 7 din Reşiţa a organizat marţi, o acţiune intitulată sugestiv 'Mănânc sănătos, cresc frumos!', a declarat marţi, pentru AGERPRES, Cristina Ardeleanu, institutor la această unitate de învăţământ.

Conştienţi de toate problemele apărute în urma unei proaste alimentaţii, cadrele didactice au încercat şi prin intermediul acestei acţiuni să îi înveţe pe copii ce este bine să mănânce şi să bea şi ce nu este bun pentru sănătatea lor.


La manifestarea amintită au fost prezenţi toţi copiii, de la preşcolari, la cei de gimnaziu, care au participat la un concurs de desene, eseuri şi reţete culinare pe tema 'Mănânc sănătos, cresc frumos!'. Concursul a fost organizat şi coordonat de cadrele didactice Florentina Puşu, Ionuţ Gârtoi, Cristina Ardeleanu şi Elena Dumitru, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 7 din Reşiţa.
Elevii au urmărit prezentări pe tema alimentaţiei sănătoase şi a istoriei alimentaţiei, iar copiilor care au realizat cele mai bune lucrări li s-au înmânat diplome. Cu desenele lor a fost amenajată şi o expoziţie, lucrările premiate urmând a fi publicate într-o broşură intitulată 'Mănânc sănătos, cresc frumos!'.
Statisticile privind obezitatea la români sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un român din patru este obez, iar fiecare al doilea român are probleme cu greutatea.
O contribuţie majoră la această situaţie o are stilul de viaţă sedentar, dar şi alimentaţia defectuoasă.


Potrivit statisticilor, 25% dintre români sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele în plus.
Unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte îl reprezintă obezitatea la copii, România clasându-se pe locul al treilea în Europa din punct de vedere al numărului de copii obezi.


Ca şi la maturi, sedentarismul, alimentaţia deficitară, bazată pe mâncarea fast-food, dar şi timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului sunt principalele cauze ale obezităţii infantile.
Printre bolile provocate de obezitate se numără hipertensiunea arterială şi diabetul. De asemenea, există un risc crescut de infarct şi pot apărea probleme ale aparatului locomotor sau dureri de spate. AGERPRES/(AS-Paula Neamţu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: La Reşiţa a început 'Săptămâna alimentaţiei sănătoase' Elevii unei şcoli din Reşiţa au învăţat, marţi, să mănânce sănătos, în cadrul unui proiect educaţional denumit ''Săptămâna alimentaţiei sănătoase'' .
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Caraş-Severin: Aparate de determinare a glicemiei, donate pentru diabetici Sute de reşiţeni au fost testaţi, vineri, cu privire la valorile glicemiei şi au fost informaţi despre ceea ce înseamnă diabetul. Cei depistaţi cu valori mari, au primit cadou şi câte un aparat pentru determinarea glicemiei.
Caraş-Severin: "Sanitarii pricepuţi" s-au întrecut la Reşiţa Faza judeţeană a concursului pentru sănătate şi prim ajutor 'Sanitarii pricepuţi', care se adresează şcolilor gimnaziale şi liceale din judeţul Caraş-Severin, s-a desfăşurat miercuri, la Reşiţa, ocazie cu care tinerii şi-au arătat abilităţile în acest domeniu.
Tratamentul dietetic al obezitatii infantile Desi exista mai multe tratamente pentru combaterea obezitatii infantile, cel dietetic ramane mijlocul terapeutic de baza in conditiile actualului nivel de cunoastere a obezitate. Obiectivele acestui tratament constau in modificarea permanenta a obiceiurilor alimentare ale copilului obez...
Impactul schimbării stilului de viaţă al familiei, în prevenirea obezităţii infantile 'Impactul schimbării stilului de viaţă al familiei, în prevenirea obezităţii infantile' a constituit tema dezbaterii organizate de Mişcarea naţională 'Şi eu trăiesc sănătos!' - SETS, pentru a preveni obezitatea infantilă şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor, se arată într-un comunicat...