Cele mai citite
 


COPAC solicită oprirea campaniei de denigrare a prof. dr. Vasile Astărăstoae
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) solicită oprirea campaniei de denigrare împotriva prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei, difuzat luni.
Potrivit acestuia, COPAC a luat act cu îngrijorare de modul în care autorităţile înţeleg să nu respecte prezumţia de nevinovăţie în cazul anchetei referitoare la proiectele europene implementate de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi.
"Profesorul Vasile Astărăstoae este principalul susţinător al mişcării pacienţilor din România, este cel care a înţeles că prin colaborarea între medici şi pacienţi lucrurile se pot schimba în bine în sistemul sanitar. Ca urmare a acestei viziuni, Colegiul Medicilor din România a fost prima şi singura instituţie din ţară unde reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi au găsit sprijin şi suport în lupta pentru promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor, făcând împreună un corp comun în lupta împotriva măsurilor aberante pe care politicienii iresponsabili le iau pentru sistemul sanitar, pentru medici sau pacienţi", se afirmă în comunicat.
Reprezentanţii COPAC apreciază că ceea ce se petrece acum este "rezultatul poziţiei tranşante pe care dl. prof. dr. Vasile Astărăstoae a luat-o, de nenumărate ori, împotriva celor care alungă medicii din ţară şi cărora nu le pasă de pacienţi".
COPAC cere DNA "oprirea acestui spectacol menit să ştirbească meritele şi imaginea unui om care a dăruit atât de mult breslei medicale, dar şi mişcării pacienţilor din România". Prof. dr. Vasile Astărăstoae a acuzat, duminică, într-o conferinţă de presă, faptul că DNA a furnizat pe surse informaţii trunchiate din dosarul în care acesta este anchetat alături de alţi angajaţi ai instituţiei de învăţământ superior ar fi trucat o licitaţie cu fonduri europene pentru platforma electronică a universităţii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
Radu Gănescu (preşedinte COPAC): Dorim acordarea a 6% din PIB către sănătate Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, într-o dezbatere pe tema finanţării sistemului sanitar, că pacienţii îşi doresc să existe condiţii decente în sănătate iar primul pas trebuie să fie acordarea a 6 la sută...
CMR şi COPAC au lansat broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro Colegiul Mediciilor din România şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) au lansat joi, în cadrul campaniei 'Ignoranţa afectează grav sănătatea', broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro.
Vasile Astărăstoae: Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, susţine că în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor de la Colegiul Medicilor din România, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se transformă în agent electoral, aşa cum a fost şi la UMF...