Cele mai citite
 


O nouă terapie în tratamentul trombilor
joi, 1 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral (AVC) şi de embolism sistemic - inclusiv a riscului de AVC hemoragic, rată semnificativ scăzută a sângerărilor - inclusiv a celor cu risc letal şi a celor intracraniene, dar şi reducerea semnificativă a mortalităţii de cauză vasculară sunt doar câteva dintre avantajele noii terapii cu dabigatran etexilat.

În cursul zilei de 30 august, Boehringer Ingelheim a anunţat rezultatele studiului RE-LY® - cel mai amplu studiu clinic în fibrilaţia atrială (FA) (18.113 pacienţi din 44 de ţări), prezentat în premieră în cadrul Congresului Societăţii Europene de Cardiologie şi publicat online în The New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului au arătat că dabigatran etexilat 150 mg administrat de două ori pe zi la pacienţii cu fibrilaţie atrială reduce semnificativ riscul de AVC şi de embolism sistemic cu 34% (P<0,001) comparativ cu tratamentul bine controlat cu warfarină, fără a creşte riscul de producere a sângerărilor majore.

Co-investigatori principali ai studiului sunt dr. Stuart Connolly, Profesor de Medicină şi Directorul Diviziei de Cardiologie din cadrul Universităţii McMaster, Hamilton, Canada, şi Dr. Michael Ezekowitz, Vicepreşedinte şi Profesor în cadrul Institutului de Cercetate Medicală Lankenau, Wynnewood, PA, SUA.

Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare a ritmului cardiac, afectând circa 1% din populaţia totală, acest procent crescând până la 10% la pacienţii peste 80 de ani.

Un număr de 6,3 milioane de pacienţi din SUA, Japonia, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie şi Spania au fost diagnosticaţi cu FA în 2007 şi este de aşteptat ca această cifră să crească la 7,5 milioane în 2017, în primul rând din cauza îmbătrânirii populaţiei.
Persoanele cu FA sunt supuse riscului de formare a trombilor, ceea ce determină creşterea de până la şapte ori a riscului de AVC.

În lume, 3 milioane de persoane suferă anual de AVC datorat fibrilaţiei atriale. AVC datorat FA tinde să devină sever, cu creşterea probabilităţii decesului (20%) şi a dizabilităţilor (60%), rezultând costuri sociale şi încărcarea bugetară suplimentară a sistemului de sănătate.

La nivelul Uniunii Europene, tratamentul FA implică costuri de până la 13,5 miliarde de euro.

Dabigatran etexilat este un produs dintr-o nouă generaţie de anticoagulante orale - inhibitorii direcţi de trombină (IDT) - adresându-se nevoii neîmplinite a prevenţiei şi tratamentului unei afecţiuni tromboembolice acute sau cronice. Produsul a obţinut aprobarea de comercializare fiind folosit deja pe scară largă în peste 40 de ţări în indicaţia de prevenţie primară a evenimentelor tromboembolice (trombus) la adulţii care au suferit o intervenţie chirurgicală electivă de înlocuire totală a şoldului sau genunchiului.

Conf.dr.Daniela Bartoş, de la Clinica de Boli Interne a Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat pentru AGERPRES că noua terapie este benefică pentru pacienţi şi este mai uşor de administrat fiind orală.

''Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă dintre tulburările de ritm şi poate provoca AVC, dar şi accidente periferice'', a subliniat medicul.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 40% din populatia globala sufera de fibrilatie atriala – principala cauza de accident vascular Tratamentul medicamentos pe viata al fibrilatiei atriale poate fi de acum inlocuit!
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Pradaxa® (dabigatran etexilat) 150 mg administrat de două ori pe zi continuă să fie singurul anticoagulant oral care a demonstrat reducerea semnificativă a accidentelor vasculare cerebrale ischemice comparativ cu un AVK, în cadrul studiului de referință R Pornind de la informațiile din cele patru studii care au evaluat anticoagulantele orale de nouă generație (NACO) în prevenția accidentelor vasculare cerebrale cauzate de fibrilația atrială,1-6 Pradaxa® (dabigatran etexilat) 150 mg administrat de două ori pe zi continuă să fie singurul NACO care a...
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Noi rezultate pe termen lung confirmă beneficiile consistente și profilul de siguranță al Pradaxa® pe o durată de peste 6 ani Pradaxa® (dabigatran etexilat) este singurul anticoagulant oral de nouă generație cu rezultate pe termen lung obținute pe o perioadă de peste 6 ani care susțin rolul benefic în prevenția accidentului vascular cerebral (AVC) cauzat de fibrilația atrială 1
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.