Cele mai citite
 


Femeile active intră la menopauză mai devreme decât cele sedentare (studiu)
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Corp sanatos, Mama si copilul
 

Femeile care fac exerciţii fizice şi se hrănesc sănătos intră de obicei mai devreme la menopauză. Un studiu japonez publicat în revista 'Menopause' arată că femeile cu activitate fizică şi care ţin un regim bun pentru inimă au în general o menopauză mai timpurie, scrie canoe.com.

După ce au observat 3.100 de femei timp de zece ani, cercetătorii japonezi au constatat că cele care făceau între opt şi zece ore de exerciţii fizice pe săptămână au fost cu 17% mai predispuse să intre la menopauză mai devreme decât femeile sedentare.

În plus, cele care consumau grăsimi polinesaturate, prezente în peşte şi uleiuri vegetale, au prezentat un risc cu 15% mai mare să treacă prin acelaşi lucru.

La menopauză, ovarele nu mai produc ovule şi expunerea la estrogen este mult mai mică. Estrogenul are tendinţa să favorizeze apariţia cancerului de sân; prin urmare, o menopauză timpurie este legată de un risc mai mic de dezvoltare a unui cancer mamar.

Totuşi, menopauza care intervine mai devreme este asociată şi cu un risc crescut de boli cardiace şi osteoporoză. Specialiştii sunt de părere că avantajele unei menopauze timpurii ar fi mai mari decât inconvenientele. Menopauza începe în general între 41 şi 55 de ani, încheie canoe.com.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
de ioana
interesant studiu. Eu am 30 ani, am intrat deja la menopauza, nu am avut niciodata un regim alimentar sanatos si exercitii fizice nu fac deloc, doar mersul pe jos la servici.

de Anamaria
Din studiul acesta ce sa intelegi?e buna sau nu intrarea ,,precoce" la menopauza?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva cancerului mamar (studiu) Practicarea unei activităţi fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva riscurilor de cancer mamar. Patru ore de mers cu bicicleta pe săptămână, în ritm moderat, sunt suficiente în acest sens, potrivit echipei de cercetători de la Institutul "Gustave Roussy", centru francez pentru...
Circa 80% din infarcturi ar putea fi evitate printr-o bună igienă a vieţii (studiu) Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi practicarea unei activităţi sportive regulate - este concluzia unui studiu desfăşurat timp de 11 ani de cercetători suedezi.
CANCERUL DE SAN: Preventia; Semne si simptome Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7.929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 decese anual (Globocan 2008).
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Obezitatea favorizează apariţia cancerului O serie de studii recente au dovedit legătură directă dintre obezitate şi anumite tipuri de cancer: de colon, esofag, sân, ovar, endometru şi pancreas, nutriţionistul Lygia Alexandrescu afirmând că legătura dintre greutatea corporală crescută şi apariţia celulelor neoplazice este foarte complexă.
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...