Cele mai citite
 


Fotbal: Urme de clenbuterol la 109 jucători participanţi la CM Under 17
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mici urme de clenbuterol, un anabolizant, au fost detectate în analizele efectuate unui număr de 109 de jucători care au participat la Cupa Mondială de juniori Under-17, desfăşurat în această vară în Mexic, a anunţat luni Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), care nu face referire la "dopaj", ci la o problemă de "sănătate publică".
"Noi nu ne aflăm în faţa unui caz de dopaj, ci în faţa unei probleme de sănătate publică", a declarat responsabilul serviciilor medicale al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Jiri Dvorak, în cadrul unei conferinţe de presă telefonice.
Originea acestei probleme se află, se pare, în carnea preparată pentru tinerii fotbalişti, iar responsabilitatea aparţine celor care utilizează ilegal clenbuterol în creşterea vacilor.
Federaţia mexicană de fotbal (FMF) a descris o "contaminare alimentară", hotărând să nu sancţioneze cinci jucători ai echipei naţionale (Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Edgar Duenas, Antonio Naelson şi Christian Bermudez) depistaţi pozitiv la clenbuterol în luna iunie.
Săptămâna trecută, Agenţia Mondială Antidopaj (AMA) şi-a retras apelul la decizia FMF în faţa Tribunalului arbitral al sportului (TAS), explicând că "nu există motive pentru a duce la capăt un proces".
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Fotbal: Carnea consumată de cei cinci mexicani nu conţinea clenbuterol Carnea consumată de cei cinci fotbalişti din reprezentativa Mexicului, depistaţi pozitiv în urma unui control antidoping, nu conţinea clenbuterol, a anunţat guvernul mexican, citat de Associated Press.
Mexicul a retras carnea din dieta sportivilor săi pentru a evita dopajul cu clenbuterol Mexicul a retras carnea din dieta sportivilor săi pentru a evita dopajul cu clenbuterol, în urma adoptării unor noi măsuri de control, a anunţat marţi Comisia Naţională a Sportului (Conade), informează agenţia EFE.
Fotbal: Nike pune capăt parteneriatului cu fundaţia Livestrong Fabricantul de echipament sportiv Nike a pus capăt parteneriatului cu fundaţia de luptă împotriva cancerului Livestrong, a anunţat marţi organismul fondat de Lance Armstrong, fostul septuplu câştigător al Turului ciclist al Franţei, declasat pentru dopaj.
Fotbal: Ebola dă peste cap competiţiile în Africa Virusul Ebola, a cărui răspândire implacabilă în Africa de vest pune serios pe gânduri întreaga lume, perturbă meciurile internaţionale de fotbal de pe continent, adesea mutate în alte locuri, din temere faţă de contaminare, cu 5 luni înainte de Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2015.
Sport: Snus, tutun-pudră care se administrează direct pe gingii, în atenţia AMA Snus, tutun-pudră apărut în ţările scandinave, a invadat decorul în numeroase discipline sportive, în principal hochei pe gheaţă şi schi, în aşa măsură încât Agenţia mondială antidopaj (AMA) a decis să adauge nicotina în programul său de supraveghere pentru 2012.