Cele mai citite
 


Mehedinţi: Anchetă privind decesul unui bebeluş de două săptămâni
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a declanşat luni o anchetă privind împrejurările în care a decedat, cu o zi în urmă, un copil de numai două săptămâni din comuna Braniştea.
Directorul DGASPC, Georgeta Aprotosoaie, a declarat pentru AGERPRES că micuţul a fost adus duminică dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin în stop cardiorespirator, motiv pentru care s-au efectuat manevrele de resuscitare, însă la ora 8,00 a fost declarat decesul.
"Am luat decizia efectuării, după ce are să ne parvină rezultatul necropsiei, a unei anchete pentru a stabili cauza morţii copilului şi cine se face vinovat de această situaţie", a precizat Georgeta Aprotosoaie.
În context, ea a spus că există unele dubii cu privire la moartea micuţului, asistentul social de la Primăria Braniştea susţinând că din discuţiile purtate cu mama copilului, în vârstă de 15 ani, nu a reieşit că ar fi refuzat internarea acestuia.
Potrivit Georgetei Aprotosoaie, ancheta va lămuri lucrurile, iar în cazul în care va fi găsită vinovată, mama bebeluşului riscă să fie acuzată de neglijenţă.
"Deocamdată, singura probă adusă în acest caz este cea a personalului de la ambulanţă, care pe fişa de solicitare a transportului şi a serviciilor de urgenţă a menţionat că mama a refuzat internarea bebeluşului", directorul DGASPC
La rândul său, directorul de îngrijiri medicale din cadrul SJU Drobeta Turnu Severin, Elena Bololoi, nu exclude posibilitatea ca micuţul să se fi născut cu o malformaţie cardiacă, cauză care a condus, în urma unor complicaţii survenite pe fondul unei bronhopneumonii, la decesul acestuia. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil decedat Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de zece zile, decedat în condiţii suspecte.
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Sibiu: Protecţia Copilului anchetează cazul unei fetiţe care era să moară strivită de un dulap Inspectorii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu îi anchetează pe părinţii unei fetiţe de trei ani care era să moară luni dimineaţa strivită sub un dulap din casă, pe care a încercat să se urce după nişte banane.
UPDATE/Vaslui: Un bebeluş a fost găsit decedat în casă Un bebeluş din localitatea vasluiană Chirceşti a fost găsit mort în casă de nişte vecini. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, părinţii nu ar fi fost acasă când copilul a decedat.