Cele mai citite
 


Ordonanţa privind aplicarea de CASS pensiilor de peste 740 de lei, respinsă din nou de comisiile de la Cameră
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii din Comisiile de muncă şi sănătate au menţinut marţi, cu 18 voturi pentru şi 17 împotrivă, raportul de respingere a ordonanţei de guvern care prevede că pensionarii cu pensii în valoare de peste 740 de lei plătesc contribuţia de 5,5% pentru asigurările de sănătate (CASS).
Ordonanţa de urgenţă a primit iniţial raport de respingere de la cele două comisii iar plenul Camerei Deputaţilor a retrimis-o pentru o nouă analiză comisiilor, la propunerea grupului parlamentar al PDL.
Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a motivat retrimiterea la comisii prin aceea că respingerea ordonanţei ar duce la încălcarea normelor europene în domeniul reformei în sănătate.
Ordonanţa guvernului prevede că pensionarii cu pensii peste 740 de lei plătesc contribuţii pentru asigurările de sănătate calculate la cuantumul pensiei, iar pentru cei cu pensii sub 740 lei contribuţia se suportă de la bugetul de stat.
Contribuţia datorată de pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 de lei este de 5,5% aplicată acestor venituri şi se virează odată cu plata drepturilor băneşti asupra cărora se calculează de către cei care efectuează plata acestor drepturi, se mai arată în textul ordonanţei. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul Legii salarizării, discutat marţi în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice va fi discutat marţi în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, ce va avea loc la sediul Ministerului Muncii.
Cameră: Raport de respingere pentru ordonanţa privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări de sănătate Comisiile de muncă şi de sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat luni raport de respingere în cazul ordonanţei de urgenţă privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Guvernul ar putea modifica baza de calcul în cazul pensiilor militare de stat Guvernul discută miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică baza de calcul folosită în cazul pensiilor militare de stat, astfel încât la stabilirea acestor venituri se vor lua în considerare doar salariile lunare brute realizate, fără includerea în baza de calcul a sporurilor şi a altor drepturi...
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...