Cele mai citite
 


Problemele cardiace pot fi înregistrate pe telefonul mobil
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Şcoala politehnică federală din Lausanne (EPFL), una dintre instituţiile de ştiinţă şi cercetare de vârf din Europa, a anunţat marţi punerea la punct a unei invenţii ce permite înregistrarea problemelor cardiace ale unui pacient pe telefonul său mobil, informează AFP.

Pacientul va fi astfel direct avertizat asupra tulburărilor de sănătate, ca şi medicul său, care va putea lua toate măsurile necesare, arată EPFL. 'Sistemul permite colectarea unor date extrem de fiabile şi precise; este dotat cu un filtru de zgomot foarte eficient şi cu baterii care durează de la trei la patru săptămâni', spune David Atienza, profesor la EPFL.

În plus, acest sistem 'asigură analiza automată a datelor', precum şi 'transmiterea lor la medic, într-o formă comprimată'.

Concret, pacientul poartă mici captatori pe corp, care măsoară ritmul cardiac în permanenţă şi în timp real. Când apare o disfuncţie, 'pe smartphone-ul pacientului sunt trimise diverse informaţii şi apoi, prin SMS sau e-mail, personalului medical, care poate lua astfel măsurile adecvate'.

Scopul invenţiei este depistarea timpurie a artimiilor cardiace.

Bolile cardiace constituie cea mai frecventă cauză a mortalităţii în lume. Potrivit Organizaţiei mondiale a sănătăţii (OMS), o treime din decesele din toată lumea apar ca urmare a acestor boli, dintre care între 70.000 şi 100.000 sunt morţi subite.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Supravieţuitorii accidentului aviatic, depistaţi cu o aplicaţie de pe telefonul mobil Salvarea celor cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic petrecut luni după-amiază la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba ar fi fost mult mai dificilă dacă unul dintre medicii de la bord nu ar fi avut ideea să folosească aplicaţia Google Map de pe telefonul mobil.
Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale Telefoanele mobile, calculatoarele şi alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecţiilor nozocomiale în spitale, clinici şi aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici şi americani, scrie cotidianul francez La Croix.
Bihor: Laborator de analiză a materialelor 'inteligente', inaugurat la Universitatea Oradea Universitatea din Oradea a inaugurat joi un laborator de cercetare în domeniul materialelor avansate, având echipamente de caracterizare nanometrică, într-un proiect cu finanţare europeană derulat împreună cu Universitatea Debrecen din Ungaria.
Alergia la reţelele fără fir ar putea deveni 'ciuma secolului XXI' (experţi) Oameni de ştiinţă canadieni trag un semnal de alarmă, încercând să avertizeze omenirea în legătură cu o boala neexplorată până în prezent şi care poate să devină o plagă a secolului XXI. Aceasta îi afectează îndeosebi pe locuitorii ţărilor dezvoltate: electro-hipersensibilitatea. Simptomele sunt severe...
Brăila: Bătut pentru că a postat pe internet fotografii făcute la locul unui accident rutier Doi bărbaţi l-au bătut pe un tânăr din judeţul Brăila, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, pe motiv că a fotografiat cu telefonul mobil autoturismul în care se aflau cei doi agresori, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier şi a postat pe internet imaginile respective.
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...